Allerede neste måned inviterer de til bydelsfest i Glassverkethallen.
Det som i utgangspunktet ble lansert som en ølfest, måtte forandres noe for å få tillatelse til å skjenke alkohol. Ingen legger skjul på at målet er å tjene penger til idretten. -Når dugnadene ikke er så godt betalt lenger, er vi nødt til å skape noe selv, sier Leif Helge Nordahl i Åskollen Fotballklubb.
De går med konkrete planer om flere arrangementer, men Nordahl vil foreløpig ikke si hva dette er.
-Det er konkurranse og vi vil være først ute, sier han.
Utradisjonelle inntjeningsmåter er helt nødvendig for å gi klubbmedlemmene et ordentlig tilbud.
-Det er veien å gå for å si det sånn, sier Nordahl. Åskollen Fotballklubb tar det de kommer over av dugnader, men det er ikke nok.
Også ROS (Røyken og Spikkestad) går svanger med noen kreative planer, men heller ikke de vil røpe hva dette er. -Det er veldig på tapetet å vurdere hva man skal gjøre. Vi har også noe på trappene i forhold til inntektsbringende aktiviteter, sier Christoffer Gunnerud i Ros.
Håndballgruppen i Konnerud
har flere sesonger bak seg som selgere av ullundertøy. Det har gitt gode penger i kassen til en klubb som helst unngår å belemre spillere og foreldre med altfor tung dugnadsinnsats.
For det har ikke manglet på tilbud til alternative inntektskilder. -Mange næringslivsaktører kommer til oss og tilbyr oss å selge mobilabonnement, bredbånd, julenek og kakebokser, sier Knut Arne Gjertsen, leder av håndballgruppa i Konnerud IF.