Markhus tapte søksmål

Den tidligere SIF-spilleren Eivind Markhus tapte søksmålet om feilbehandling av borrelia-infeksjon i Oslo tingrett i går.

Den tidligere SIF-spilleren Eivind Markhus tapte søksmålet om feilbehandling av borrelia-infeksjon i Oslo tingrett i går.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Tidligere Strømsgodset-spiller Eivind Markhus (42) tapte søksmålet om feilbehandling av borrelia-infeksjon.

DEL

Eivind Markhus tapte fullstendig i dommen som kom fra Oslo tingrett i går. Han må også betale pasientskadenemdas saksomkostninger.

- Jeg synes dommen illustrerer et generelt problem, nemlig hvor vanskelig det er å føre rettssaker når Rikshospitalet er involvert, sier Markhus` advokat Edmund Asbøll til Dagbladet.no.

Han mener det er et rettsikkerhetsproblem at få norske leger tør å gå imot Rikshospitalet.

Markhus ble bitt av en flått i 2000, og har blitt lenket til rullestolen etter det. Diagnosen han har fått av norske leger er ALS, som er en nervesykdom med dødelig utgang, mens utenlandske eksperter har avdekket en aktiv borreliainfeksjon.

Fikk behandling i USA

Noe av det retten legger til grunn er at tre uavhengige, norsk medisinsk sakskyndige og legene på Buskerud Sentralsykehus og Rikshospitalet fastslo at ALS er den mest sannsynlige grunnen til hans plager, etter grundige utredninger. I USA fikk han intravenøs antibiotikabehandling, som bremset ALS-utviklingen.

- Jeg er ikke i tvil om at livet mitt er reddet av utenlandsk ekspertise. Til tross for omfattende internasjonal dokumentasjon har forholdet mellom borrelia og ALS til nå vært fullstendig ukjent for norske borreliaeksperter, har Markhus tideligere uttalt til avisen.

Advokat Asbøll mener dommen viser at retten ikke tør å se utenfor landets grenser.

Vil anke

- Dommen medfører at flere menneskeliv kan gå tapt. Dette på grunn av at peronser blir satt i feil diagnosebås. Jeg skylder på motpartens sakkyndige som ikke ville ta til seg det ledende norske og utenlandske borreliaeksperter fortalte. Når tingretten og helsevesenet ikke vil ta ansvar, kan ikke jeg sitte på det, så jeg anker, sier Markhus.

Artikkeltags