Advarer mot import av slankekaffe

Har du skaffet deg slik slankekaffe, bør du tenke deg om to ganger før du bestiller mer.

Har du skaffet deg slik slankekaffe, bør du tenke deg om to ganger før du bestiller mer. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Slankekaffe har blitt en hit i Nore og Uvdal. Men nå setter lensmannskontoret foten ned.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

NORE OG UVDAL: I Nore og Uvdal og Hallingdal har man den siste tiden sett en del import av slankekaffe fra blant annet Thailand. Nå advarer lensmannskontoret i Nore og Uvdal mot slik import, siden dette rammes av narkotikabestemmelsene i straffeloven.

– Import av slankekaffe er forbudt, og den som importerer slankekaffe vil heretter bli straffet, opplyser politiførstebetjent Bjørn Lande ved Nore og Uvdal lensmannskontor.

Slankekaffen inneholder stoffet sibutramin som ifølge Lande står på den internasjonale listen over forbudte dopingmidler. Stoffet påvirker signalstoffer i hjernen og hemmer appetitten.

LES OGSÅ: Bli med inn i bryggeriet

– Kan ikke fortsette

Lensmannskontoret får oversendt sakene fra tollvesenet. Politiet har henlagt en del saker så langt, men nå har det blitt såpass mange tilfeller at blålysene settes på.

– Dette kan ikke fortsette. Dette er forhold som faktisk er straffbare. Bare nå på nyåret har det vært 20-25 saker i Nore og Uvdal og Hallingdal, sier Lande.

LES OGSÅ: Baren med det rare i

– Uvitenhet er ikke nok

Han minner om at det er den som importerer en vare sin plikt å sørge for at varen er lovlig.

– Det er ikke nok å handle i god tro. Uvitenhet er ikke nok. Varen må være lovlig og den som importerer slik slankekaffe vil heretter bli bøtelagt, og enda verre: Bli registrert i politiets strafferegister noe som kan være veldig uheldig for fremtiden.

– Hva slags folk er det som importerer slankekaffe?

– Helt alminnelige norske mennesker. Hvorfor de bestiller dette, vet ikke jeg, men det antas at de skal slankes, sier Lande tørt.

LES OGSÅ: Vi er tjukkere enn noen gang

Alvorlige bivirkninger

Ikke bare er import av slankekaffe ulovlig. Ifølge Matportalen.no, som er en nettside med informasjon om mat og helse fra offentlige myndigheter, kan bivirkningene av stoffet sibutramin være alvorlige.

Sibutramin var tidligere brukt til behandling av fedme, men på grunn av flere alvorlige bivirkninger ble alle godkjente legemidler med sibutramin trukket tilbake fra markedet i 2010.

Bivirkningene kan vise seg som hjertebank, forhøyet blodtrykk, hetetokter, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hodepine, angst, svettetendens og smaksforstyrrelser. Sibutramin påvirker signalstoffer i hjernen og hemmer appetitten.

LES FLERE NYHETER PÅ DT.NO
 

Artikkeltags