FLÅ: Den drapssiktede mannen i 20-årene kolliderte i 8.30-tiden tirsdag morgen med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal.

Sittende fastklemt i ulykkesbilen, fortalte mannen at han nettopp hadde drept kjæresten sin på ei hytte. Kort tid etter fant politiet kvinnen død.

Politiet jobber nå ut fra to teorier knyttet til trafikkulykken. Enten var det en ulykke, eller så valgte siktede å kollidere med en annen bil, ifølge en pressemelding fra politiet. Tekniske undersøkelser på stedet, siktedes forklaring og personene som satt i den andre bilen er ventet å gi svar på hva som skjedde.

– Etterforskningen så langt har ikke gitt eksakte svar, sa politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til NTB tidligere onsdag.

Det ble tatt blodprøver av siktede for å avdekke om han kjørte i påvirket tilstand. Politiet har så langt ikke fått svar på prøvene.

Styrket teorien

Siktede har vært innlagt på sykehus etter trafikkulykken, men onsdag ettermiddag har han sittet i avhør hos politiet. Omholt sier til NRK at de ikke kan gå ut med så mange detaljer om forklaringen enn så lenge.

– Men vi mener det han har forklart har styrket vår teori om at han er gjerningsmannen i denne saken, sier Omholt.

Siktedes forsvarer, advokat Sindre Løvgaard sier til TV 2 at hans klient i avhør har gitt sin versjon av saken.

Tirsdag bekreftet Omholt at en av politiets teorier er at drapet skjedde på morgenen, trolig rett før mannen satte seg i bilen og kjørte fra åstedet.

Rundspørring

Omholt opplyste overfor NTB onsdag at politiet er ferdige med rundspørringen på hyttefeltet, og det gjennomføres vitneavhør av flere personer. De tekniske undersøkelsene på åstedet ferdigstilles torsdag.

– Det er flere vitner som har forskjellig informasjon, sa Omholt, og la til at det dreier seg både om hyttenaboer og involverte i trafikkulykken. Han sa rundspørringen også har gitt observasjoner som politiet anser som interessante.

Politiet har også fått inn elektronisk informasjon, både fra teleselskap, bompasseringer og kameraovervåking fra ulike steder.

Undersøker tilregnelighet

Advokat Sindre Løvgaard forsvarer den drapssiktede mannen i 20-årene. Siktede har sittet i avhør onsdag ettermiddag og kveld.

– Han forteller at det mest sannsynlig er han som har gjort det, men det er begjært etterforskningstiltak for å avklare om han var tilregnelig, eller om han kan ha vært i psykose. Han vil ta endelig stilling til skyldspørsmålet når slike undersøkelser er gjennomført, sier Løvgaard til NTB.

Løvgaard sier siktede er svært psykisk nedbrutt etter hendelsen. Han sier videre at det ikke har kommet fram noe mulig motiv for drapet.

Jevngamle

Omholt sa politiet ikke ønsker å gå ut med ytterligere informasjon om omstendighetene rundt hendelsen så tidlig i etterforskningen.

Den drapssiktede mannen og avdøde er begge født på 1990-tallet og er norske statsborgere. Politiet har opplyst at både siktede og avdøde bodde i Østfold. IfølgeNRK var de var på ei hytte som eies av drapssiktedes familie.

Alle de pårørende er onsdag varslet om hendelsen.

Siktede skal framstilles for varetektsfengsling fredag.

LES OGSÅ: Mann fastklemt i bilulykke – sa han hadde drept kjæresten