Modum: Martin Slatter ble så rørt av familien Navruds skjebne, at han startet en støttegruppe på Facebook. Så langt har antall medlemmer økt med 100 hver time.

Her finner du støttegruppen på Facebook

Søndag kveld var det 300, mandag formiddagen 2366. Tirsdag klokken 08:00 hadde den økt til over 4500 medlemmer.

– Jeg kjenner ikke familien Navrud, men jeg føler veldig med dem. At kona og barnet blir kastet ut av landet på grunn av en formalitet opprører meg og de andre medlemmene, sier Martin Slatter. 

De som har koblet seg til gruppen kommer fra hele landet.

Alle støtter 

Slatter sier at alle som er med har kommentert saken på en reflektert måte og det har ikke vært noen forsøk på å få med rasistiske innlegg.

– Det er en sak som rører folk og som strider mot folks rettsoppfatning. Når vi ser hvor mange som kommer hit til landet og som begår alvorlige lovbrudd og får bli, så er det uforståelig at kvinnen blir sendt ut av Norge på grunn av en liten glipp. Hun har jo både ektemann, barn, jobb og kan norsk. At hun skal straffes så hardt opprører folk, sier Martin Slatter.

LES OGSÅ: Både stortingsrepresentanter og lokale politikere raser over utvisningsvedtaket på Åmot

Egen gruppe for sønnen 

Også en facebookgruppe for den seks måneder gamle sønnen til ekteparet Navrud er opprettet. Den kom på Facebook i går og har fått en god start med mange medlemmer.

– Det fine med Facebook er at du raskt kan lodde stemningen blant folk flest og når det gjelder denne gruppen så er tilbakemeldingene unison. Alle støtter dem, sier Martin Slatter.

Ole Kristian Navrud sier støtten varmer. Han og kona håper fortsatt på er mirakel og at noen med makt og myndighet skal gripe fatt i saken og sørge for å omgjøre vedtaket om at kona og sønnen må reise fra Norge senest tredje juni i år.

– Det er jo en utrolig stor respons på Facebook og mange støtter oss. Det varmer, men det hjelper jo ikke så mye. Det jeg imidlertid håper er at noen med myndighet ser hvor urettferdig denne saken er, sier Ole Kristian Navrud.

Enorm respons

Martin Slatter har nå nesten full jobb med å administrere Facebookgruppen og svare på innlegg. Ettersom han selv er engelskmann, så har han fått litt hjelp til å skrive en lettfattelig tekst om saken.

– Det er noe med denne saken som traff meg skikkelig. Jeg kjenner ikke familien, og pleier ikke å engasjere meg i slike saker, men denne her synes jeg det var verdt å gjøre noe med, sier Slatter.

Har kjøpt billett 

Kona til Ole Kristian Navrud er utvist fra Norge. Tredje juni må hun sette seg på flyet til Filippinene. Hun er utvist for to år. Først da kan hun søke om familiegjenforening med ektemannen. Normal saksbehandlingstid er ett år.

– Jeg har i dag kjøpt flybilletter og betalt 17.000 kroner for dem. Det måtte vi gjøre. Politiet krever at de får kopi av billettene. Hvis ikke fortalte de meg at de ville bestille billetter til kona, samt to tjenestemenn og sende regningen til meg, sier Ole Kristian Navrud.

Han har delt foreldrerett for to barn fra et tidligere forhold og kan derfor ikke være mye borte fra dem. Derfor vil han heller ikke kunne besøke sin seks måneder gamle sønn på Filippinene særlig ofte.

Kode i passet

Bakgrunnen for at den 28 år gamle kvinnen som bor i Modum kastes ut, er en kode i passet som familien har feiltolket. Det viste seg at hun bare kunne arbeide som au pair.
Til tross for at familien informerte Utlendingsdirektoratet om at hun hadde arbeid på et bakeri, fikk de ingen tilbakemelding om at hun arbeidet ulovlig.

Da var det for sent og kvinnen blir utvist fra Norge.

LES OGSÅ: Streng dom