18 mill. kr. til Vikersund

Kulturminister Anniken Huitfelt delte ut 18 millioner kroner til hoppanlegget i Vikersund.

Kulturminister Anniken Huitfelt delte ut 18 millioner kroner til hoppanlegget i Vikersund. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kulturministeren åpnet pengesekken for Vikersund Hoppsenter.

DEL

MODUM: Kulturminister Anniken Huitfeldt kunne presentere en gledelig nyhet til hoppgjengen i Vikersund i dag. Under et møte i Oslo offentliggjorde statsråden at det blir bevilget 18 millioner kroner til Vikersund-bakken, slik at første byggetrinn kan fullføres før VM i februar 2012.

Del på Facebook

Per Willy Holseter, styreleder i Stiftelsen Vikersund Skiflyvning, var naturlig nok glad for milliontildelingen.

- Jeg er veldig rørt og ekstremt takknemlig for at disse pengene nå er på plass. Dette betyr at alle planer vi manglet penger til i første byggetrinn, nå kan fullføres. Alt blir dermed klart til VM i februar neste år. Ekstrabevilgningen nå betyr at vi kan gjøre ferdig heisen, varmebod på toppen og grøntanlegg i publikumsområdet, forteller Per Willy Holseter til Drammens Tidende.

Kolberg: - Hele regjeringen står bak

Modum-ordfører Terje Bråthen var glad for milliongaven, og pekte på stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap) som en viktig pådriver for å få til utbyggingen i Vikersund.

- Dette var en lett avgjørelse å ta, og hele regjeringen står enstemmig bak tildelingen av 18 millioner kroner til Vikersund-utbyggingen, sa Martin Kolberg under møtet i Oslo.

Kulturministeren blir VM-gjest

- Vikersund-bakken er et nasjonalanlegg som vi er ekstra stolte av. Det er en stor glede for meg å kunne fortelle at vi bevilger mer penger til bakken. Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet, og kommer helt garantert til VM i februar, sier Anniken Huitfeldt til dt.no

Fikk penger i fjor også

18. mars i fjor fikk Vikersund Hoppsenter 23 millioner kroner fra kulturminister Anniken Huitfeldt (41).

Med hennes milliondonasjon, tilskudd fra fylkeskommune, Modum kommune og ikke minst egenkapital og egeninnsats fra hoppgjengen i Vikersund realiserte de første byggetrinn til en kostnadsramme av 48 millioner kroner. Men, mye sto igjen for å nå de 85 millionene hele utbyggingen er realisert til.

I dag ble det klart at kulturministeren gir nye 18 millioner kroner til Vikersund Hoppsenter. Det kom frem under et møte i Oslo i dag.

80 millioner

Egentlig var den opprinnelige rammen 80 millioner kroner. Men etter at det internasjonale skiforbundet (FIS) i fjor sommer åpnet muligheten til å bygge bakken ennå større visste moingene hva de måtte gjøre.

De gravde dypere, endret litt på plasseringen av hoppet, og vips så hadde de verdens største skiflygingsbakke. Hadde ikke FIS gitt denne muligheten på dette tidspunktet ville Vikersundbakken ”bare” vært like stor som Planica.  Det ville betydd at mulighetene til å sette en så solid verdensrekord som det Johan Remen Evensen gjorde da han landet på 246,5 meter 11. februar ville vært langt mindre.

FIS krav

Selv om vinterens Prøve-VM ble arrangert på en tilfredsstillende måte er det likevel mye som mangler. FIS vet jo å stille krav. De første 48 millionene ga ingen mulighet til å bygge verken heis eller varmebu på toppen. Langt mindre realisere publikumsområdet slik at anlegget kunne kalles Vikersund Park. Heis og varmebu er et FIS krav før VM-arrangeres i februar neste år.

Artikkeltags