MODUM: I går sa ordfører og jaktleder Terje Bråthen til Drammens Tidende at han overhodet ikke hadde hørt om saken. Ifølge jaktkameraten er dette feil.

–Dette visste jaktlederen om samme kveld, sier en av medlemmene på jaktlaget. Han tilbakeviser dermed Bråthens utsagn i Drammens Tidende i går om at han ikke kjente til saken. Jegeren ønsker å være anonym på grunn av små lokale forhold.

Les også: Ukjent med omstridt elgjakt

Et annet medlem på jaktlaget, Gunnar Stensby sier til Drammens Tidende at det i alle år har vært normal prosedyre å informere jaktleder ved alle elgfall.

– Jeg ble kjent med denne saken ett par dager etter at det skjedde og har ventet på at saken skulle bli ryddet opp i. Det er trist og det beklagelig at ingen har grepet fatt i saken, sier Gunnar Stensby.

Stor sak

Jegeren sier at denne saken har vært et stort tema i elgjaktmiljøet i lang tid.

– Jeg er blitt oppringt av folk langt utenfor Modums grenser som har hørt om saken, sier Stensby.

Han er selv med i den kommunale viltforvaltningen i Modum og synes det også derfor er viktig å få ryddet opp.

–Selv om jeg ikke personlig har vært involvert i saken, føler jeg ekstra på dette, ettersom jeg har tillitsverv i jaktmiljøet, understreker Stensby.

«Avisen uvedkommende»

Ordfører Terje Bråthen (Ap) vil ikke svare noen av Drammens Tidendes spørsmål i går. Verken om det får noen konsekvenser for jegeren som skjøt kjempeoksen, eller hva han synes om at medlemmer av hans eget jaktlag hevder han har visst om saken i lang tid.

–Dette er en sak som er Drammens Tidende fullstendig uvedkommende og jeg har fortsatt ingen kommentar, sier Bråthen.

Gunnar Stensby synes det er dårlig at denne saken ikke har blitt håndtert på en annen måte.

– Jeg har bare gått og ventet på at jaktlederen skulle ta kontakt slik at vi kunne diskutert saken og blitt ferdig med den. Er det slik at noen har forsøkt å hemmeligholde saken er det dumt, sier Stensby som i går forsøkte å få kontakt med jaktleder Terje Bråthen.
Klokken 14.30 hadde han ennå ikke fått svar.

Overrasket

Tidligere leder Arne Green i Norges Jeger-og fiskerforbund i Buskerud vil ikke dras inn i denne saken, men på generelt grunnlag sier han følgende:

–Alt kommer for en dag. Derfor er det viktig å alltid fortelle fakta og være åpen om alt. Selv leder jeg tre jaktlag og jeg får alltid beskjed når et dyr blir felt. Slik er det over alt, sier Green som har jaktet elg i 41 år og felt over 100 dyr.

–Vi vil sette oss inn i saken og sammen med våre jurister vurdere om vi skal starte etterforskning på eget grunnlag. Om etterforskningen vil rettes mot både leder og jeger kan jeg ikke si noe om nå, sier politioverbetjent Lisbeth G. Edvardsen.