Dropper volleyballen for å drive spahotell i Kragerø

Jørre Kjemperud legger volleyballen på hylla og satser på drift av spahotell.

Jørre Kjemperud legger volleyballen på hylla og satser på drift av spahotell. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sandvolleyballprofilen Jørre Kjemperud trekker seg fra landslaget for å overta kriserammede Quality Spa & Resort Kragerø.

DEL

Det skriver Dagens Næringsliv i fredagens papirutgave.

Spahotellet er kjent som en av Norges mest spektakulære hotell, og fra 1. juni blir det eierskifte der volleyballprofilen Jørre Kjemperud fra Modum er med i investorgruppen.

– En eiergruppe med bred kompetanse og lokal forankring har overtatt stafettpinnen fra tidligere eier Swedbank, står det skrevet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Mistet drømmeleilighet i Brasil

Personene som i dag fronter gruppen består av Harald Lauten, Frode Ellefsen, Jørre Kjemperud, Knut Ramberg og Leon Johansen.

Kjemperud forteller i dagens papirutgave av Drammens Tidende at han legger sandvolleyballen på hylla for godt, og erstatter stranden med kontorpulten ved eventfirmaet Bedre og Bedre AS. Fredag ettermiddag ble det  kjent at han også involverer seg i spabransjen i Kragerø.

–  Når jeg kom til Kragerø, var jeg ikke i tvil, sier Kjemperud til Dagens Næringsliv, om sitt første møte med resort-anlegget. Han kjøpte selv leilighte ved hotellet i 2009.

Anlegget har et totalareal på rundt 1000 mål og inneholder leiligheter, båthavner, to golfbaner, tennisbaner, innendørs og utendørs svømmebassenger, beach club, tomteområder og en hotellkropp på over 6000 kvm. Et eget veinett for golfbiler gir nok plass til de 230 golfbilene som er på anlegget.

Men så langt har hotellet vært et tapsprosjekt.

I 2009 måtte Estatia kaste inn kortene og ga opp gigantprosjektet ved resorten. Det var da svenske Swedbank som overtok, og det var Choice-kjeden som drev hotellet. Torsdag besluttet de nye eierne at de vil overta driften selv.

Kjemperud sier til Dagens Næringsliv at han har tro på at den nye eiergruppen skal snu minus til pluss, men vil ikke kommentere kjøpesummen i detalj.

-Den har holdt meg våken om natten for å si det sånn, sier han.

LES FLERE LOKALE NÆRINGSLIVSSAKER

Artikkeltags