MODUM: Kongeparet tilbrakte tirsdag ettermiddag i Buskerud-kommunen for å høre om kommunens arbeid for god helse og en aktiv alderdom. Den viktigste delen av besøket var møtet med en aktiv seniorbefolkning, representert ved fire av Modums 100-åringer.

Martha bor på Åmot bofellesskap, mens Martin holder til på Modumheimen. Begge hadde gledet seg veldig, og var veldig spente før kongebesøket.

- Jeg både gruer og gleder meg. Jeg er veldig spent, innrømmet Martha før besøket.

- Vi skal sikker snakke om dagligdagse ting, mener 102-åringen som tilsynelatende er litt mer avslappet.

Ifølge ordfører Terje Bråthen er det kongen og dronningen selv som har ønsket å høre om hva det er som gjør at kommunen har flere innbyggere som har levd et tresifret antall år.

– Bygda vår har kvaliteter som gjør at folk lever lenger. Kongeparet er for ungdom å regne sammenlignet med de eldste her, slår ordføreren fast overfor NTB.

LES OGSÅ (dt+): Historiene om å bli 100 i Modum

SE OGSÅ VIDEO: - De vet neppe hvor bratt det er

Til topps

Besøket startet i Vingen, på toppen av Vikersund hoppanlegg. Kong Harald og dronning Sonja møtte deretter 100-åringene sammen med deres pårørende. Så bar det blant annet til Frisklivssentralen på Furumo for en orientering, og et møte med aktive eldre.

– Tror du de plukket opp noen tips?

– De er absolutt i aldersgruppa vi retter oss mot når vi jobber for aktiv alderdom. Men snakker man om hvordan man skal legge grunnlaget for en god alderdom, er kongeparet allerede svært gode forbilder selv: De jobber, reiser og er aktive på fritida, sier Bråthen.