Fikk nye båter

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Nordre Buskerud politidistrikt har fått to nye båter etter Utøya-tragedien.

DEL

RINGERIKE: Politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge ved Hønefoss politistasjon bekrefter ovenfor NRK at politidistriktet har kjøpt inn to nye båter.

Del på Facebook

Det skal være snakk om en Buster XL 18 fots båt, og en motor med 115 hestekrefter.

Fått mye kritikk

Politidistriktet, som har hovedkontor på Hønefoss, har fått kraftig kritikk i mediene i etterkant av Utøya-tragedien 22. juli der 69 mennesker mistet livet.

Politidistriktet har blitt kritisert for å ha valgt en omvei på tre kilometer som oppmøtested for beredskapstroppen. De har også fått kritikk for den båten som var gjort klar til beredskapstroppen.

Større og raskere båter

En rød, liten gummibåt var den eneste båten det lokale politiet disponerte før 22. juli. Denne ble fullastet med styrker fra beredskapstroppen og deres utstyr. På vei over Tyrifjorden mot Utøya begynte båten etter kort tid å ta inn vann og fikk motorstopp. Politiet fikk da overta båten til en av campinggjestene på Utvika camping som hadde vært ute å reddet opp AUFere som hadde lagt på svøm fra øya. Nå har politidistriktet gått til innkjøp av to større og hurtigere båter.

– Det har vært behov for å frakte mannskaper fram og tilbake til øya, sier Tvenge.

Tvenge sier at båten har vært nyttig også til andre formål.

– Vi bruker også båten til å bevokte sperregrensen rundt Utøya, slik at uvedkommende og pressen holder seg unna, sier han til NRK.no.

Det er fortsatt ikke bestemt når Utøya kan frigis av politiet.

Ba ikke om brannvesenets båt

Brannvesenet på Hønefoss kunne hatt en båt på Utøya i løpet av 15 minutter, sier visebrannsjef Terje Reginiussen til NRK.

– Vi har lånt bort båten til politiet før, men da alarmen gikk på Utøya var det ingen som ba oss rykke ut med båt, sier Reginiussen. Han føyer til at brannvesenet om nødvendig kunne hatt to båter klare da beredskapstroppen kom fram, men politiet ba aldri om hjelp.

Derimot fikk brannvesenet en anmodning fra AMK om å stille med bårer.

– Det skal være godt kjent at vi hadde båt som passet for oppdraget og vi ble overrasket over ikke å bli spurt om å rykke ut, sier visebrannsjefen.

Alt om terrorangrepene i Norge 22.07.2011

Artikkeltags