– Første kinofilm på snø i Sør-Norge

Endelig kom blåtimen og det var mørkt nok til kinofilmen Blåfjell 2.

Endelig kom blåtimen og det var mørkt nok til kinofilmen Blåfjell 2. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Åpningen av Vinterfestivalen ble en folkefest på Blaafarveværkets Koboltgruver lørdag kveld. Rundt 500 små og store, godt innpakket mot kulda, storkoste seg under kinofremvisningen av «Blåfjell 2 Jakten på det magiske horn» på et gedigent «lerret» av snø.

DEL

MODUM: Det var magisk blåfjell-stemning på Skuterudåsen, da den blå skumringstimen falt på og det endelig var mørkt nok til kinofremvisning.

LES OGSÅ: Kulturpris til veterantogets PR-mann

Levende blåfjell

80 meter nede i fjellet, under det gedigne amfiet av snø, som en stor flokk ildsjeler fra Drammens Turistforening har brukt mange timer på å bygge, var arenaen der store deler av Blåfjell 2 ble spilt inn.

– Det er akkurat ett år siden filminnspillingen var ferdig, sier Helle Mikkelsen. Om det blir Blåfjell 3, er hun ganske sikker på at deler av innspillingen igjen vil finne sted i gruvegangene der det blå ”gullet” i sin tid ble utvunnet. Om ikke hovedrolleinnehaverne, Ane Viola Semb og Jonas Tinus Austad Lindgren, var til stede lørdag, var mange av de lokale statistene med på begivenheten.

– Vi var 22, 10 voksne og 12 barn, fra Modum, forteller statist Vidar Bakken.

Dronning Fjellroses trone

Rundt på gruvetråkka var det mye moro for hele familien, med aking og eventyrlesning. Mest populært var å prøvesitte dronning Fjellroses trone, bygget av snø.

Ida Mathisen og Martine Seierstad satt som dronninger på tronen for at ikke kronen på hodet skulle falle av. Veien fra gruvekroa til kinoarenaen gikk mellom snødekte slagghauger og var opplyst av fakler i dusinvis av blå islykter som alle barnehagene i Modum har laget.

– Det har blitt vist kinofilm på snø i Nord-Norge, men ikke her sør før, åpnet konferansier Finn Ellingsrud. Små og store satt benket under lune reinsdyrskinn og nøt grillmat da seansen åpnet med fremvisning av Modumfilmen – en gedigen reklame for alle kulturattraksjonene.

Fyrverkeri

De minste kinoseerne prøvde i forkant om deler av ”kinolerretet” egnet seg som akebakke.

Helle Mikkelsen fra Blaafarveværket forteller hvilken stor jobb det har vært å bygge kinosalen av snø. Hun var spent på oppmøtet, og var fornøyd med 500. Inne i kroa kunne de som frøs, varme seg med nykokt suppe. Etter en og en halv times gratis film, fant alle veien ned forbi Scheidehuset og ut på pynten. Med utsikt over hele den vakre bygde og mot lysene fra Vikersund skiflygingsbakke, ble Skifestivalen åpnet og feiret med gedigent fyrverkeri.

Fram mot VM i Vikersundbakken står utstillinger, konserter og arrangementer i kø.

LES OGSÅ: Sparket VM i gang

Skifestivalen er et samarbeid mellom Modum kommune, VM i Vikersund, Handelsstanden, Modum Blaafarveværk, Modum Bad, Modum menighet, lag og foreninger.


 

Artikkeltags