Hærverk på barnehage

Det er for tiden en bølge av hærværk i Modum. Natt til torsdag ble Bårudåsen barnehage utsatt for skadeverk for annen gang på to uker.

Det er for tiden en bølge av hærværk i Modum. Natt til torsdag ble Bårudåsen barnehage utsatt for skadeverk for annen gang på to uker. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Barna og ansatte på Bårudåsen barnehage i Modum fortviler etter at barnehagen har blitt utsatt for hærverk to ganger på kort tid.

DEL

MODUM: Bårudåsen barnehage i Modum ble natt til idag utsatt for hærværk. Det er den andre hendelsen på to uker.

- Vi mottok melding om hærverk på barnehagen klokken 10:50 idag. Det skal være noen potteplanter som sto ute som har blitt ødelagt, sier politibetjent Håvard Leifsen ved Modum lensmannskontor.

Fortviler

For to uker siden ble barnehagen utsatt for enda større hærverk, da en dukkestue ble ramponert. Flere vinduer og inventaret i dukkestuen ble ødelagt av ukjente gjerningsmenn.

LES OGSÅ: Hærverk i barnehage

Daglig lederGro Mette Svensli ved Bårudåsen  er både frustert og trist over skadeverket som har blitt påført barnehagen.

- Det er ikke bra, og veldig trist. Man bekymrer seg litt også, særlig med tanke på hva som har skjedd i Modum den siste tiden, sier Svensli. Hun vurderer om barnehagen skal anmelde hærverket til politiet.

Flere hendelser

Svensli sikter til enkeltepisoder med hærværk og ildspåsettelser som har skjedd i Modum den siste tiden. Konstitutert lensmann ved Modum lensmannskontor, Lisbeth Edvardsen, kan fortelle om ulike typer skadeverk.

LES OGSÅ: Barnehagen hvor Kaptein Sabeltann ikke er velkommen

- Noen hadde tatt seg opp på taket på Rosthaug videregående skole i helgen og knust glass og tent på en pute. Søndag kveld fikk vi melding om ildspåsettelse ved Reprogården i Åmot. Her var det noe papir som var påtent i et åpent søppelrom, sier Edvardsen.

Nok en hendelse skjedde natt til tirsdag i 02:30-tiden.

- Det var en ildspåsettelse av en søppelbøtte og en sittegruppe av tre i Åmot sentrum. En brannmann som tilfeldigvis var ferdig på jobb så brannen og meldte ifra, sier Edvardsen.

Ønsker tips

Lensmannen sier de har fått inn noen tips i de ulike sakene, men ønsker mer hjelp fra publikum.

- Vi kommer til å være oppmerksomme i sentrum i tiden fremover, men vi er avhengige av konkrete tips for å ta noen steg videre i en eventuell etterforskning, sier lensmannen.

LES FLERE NYHETSSAKER FRA DT.NO HER

Artikkeltags