Gå til sidens hovedinnhold

Hokksundmann (69) alvorlig skadd i utforkjøring

Artikkelen er over 9 år gammel

Slapp fra det med livet i behold etter dramatisk rundvelt ned steinskråning. - Bare flaks at han overlevde, sier politiet og roser forbipasserende for innsatsen.

MODUM: En 69 år gammel mann fra Hokksund ble alvorlig skadd i en dramatisk utforkjøring på Sigdalsveien/fv287 ved Simostranda rundt klokken 18.20 torsdag.- Bilen rullet ned en 20 meter lang steinskråning og gikk rundt og rundt, så det er bare flaks at det gikk som det gikk, sier operasjonsleder Lars Kristian Evensen i Nordre Buskerud politidistrikt.

Mannen var ved bevissthet da han ble fløyet til Drammen sykehus med luftambulanse, og er nå innlagt på intensivavdelingen på sykehuset.

- Mannen er ikke livstruende skadd, men skadene er å betegne som alvorlige. Det er snakk om omfattende bruddskader, sier kommunikasjonsrådgiver Eivind Kopland i Vestre Viken Helseforetak.

Sent torsdag kveld var tilstanden stabil, og skadene omdefinert av sykehuset til moderate skader.

LES OGSÅ: Mann i 80-årene omkom i trafikkulykke

Roser forbipasserende

Store redningsmannskaper fra både politi, brannvesen og ambulansepersonell rykket ut til stedet, men da de ankom hadde allerede tilfeldig forbipasserende fått hjulpet den skadde sjåføren ut av bilen.

- Vi retter en stor ros til forbipasserende, som i felleskap fikk den skadde mannen ut av bilen. Bilen stod på hodet og gikk for «full musikk» da de ankom, sier Evensen.

Politiet fryktet lenge at bilen skulle ta fyr, og to brannbiler ble derfor kommandert ut til stedet. Det skal derimot ikke ha oppstått noen brann, slik dt.no først skrev. Bilen fikk imidlertid store skader etter rundvelten ned skråningen.

Mye tyder på at bilen skal ha kommet sørfra, da den på et eller annet vis har kommet utfor veikanten, og havnet ned i en liten dal ved siden av veien. Det er ingen bremsespor eller andre ting på stedet som kan forklare bakgrunnen for utforkjøringen.

69-åringen var alene i bilen da ulykken inntraff. Politiet ble varslet klokken 18.25.

SE VIDEO FRA ULYKKESSTEDET HER:

Kommentarer til denne saken