Gå til sidens hovedinnhold

Jens snudde - Laila får bli

Artikkelen er over 11 år gammel

Jens Stoltenberg med overraskende snuoperasjon under talen på Utøya.

OSLO/ MODUM: Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget har i dag besluttet å endre regelverket for utvisning.

– Utlendingsforskriften vil bli endret slik at utlendinger som har barn i Norge og fyller vilkår for familiegjenforening som hovedregel ikke skal utvises på grunn av ulovlig arbeid, sier statsminister Jens Stoltenberg fra talerstolen under AUFs sommerleir på Utøya i dag.

Justisministeren opplyser om at inntil forskriftsendringen trår i kraft, vil departementet så rask som mulig instruere UDI og UNE om at alle saker som omfattes av endringen skal stilles i bero.

Dette betyr at utvisningen av Laila Navrud blir utsatt og at hun med stor sannsynlighet vil få varig oppholdstillatelse i Norge.

Helt himmelsk

Familien Navrud har kjempet en innbitt kamp, som nå endelig ser ut til å være ved veis ende.

– Det er helt himmelsk. Det føles som en hel verden har rast av våre skuldre. Jeg vet ikke hvilket bein jeg skal stå på. Jeg er så glad, sier en opprørt og lettet Ole Kristian Navrud til Drammens Tidende.

Drammens Tidende skrev for første gang om utvisningstruede Laila den 7. mai.

Laila Butron Navrud (28) kom fra Filippinene til Norge i 2007 som au pair. Utlendingsnemnda (UNE) har vedtatt at hun må sendes ut av landet fordi hun har brutt norsk lov. Årsaken er at hun har arbeidet på et bakeri.

Saken har fått stor oppmerksomhet i mediene og familien har fått enorm støtte fra flere hold.

Blant annet har Martin Slatter opprettet en støttegruppe på Facebook for Ole Kristian Navrud og familien, som har vokst i rekordfart. Den har per i dag 89.600 medlemmene.

LES MER: Martin Slatter jubler.

Familien Navrud retter en stor takk til alle som har støttet dem.

Ordføreren i Modum kommune, Terje Bråthen, er den som har fått æren av å bringe den gode nyheten til familien. Også han er meget fornøyd for at statsministeren har ombestemt seg og besluttet og endre på regelverket.

– Jeg er glad for regelverksendringen slik at saken løste seg på best mulig måte, forteller ordføreren.

Kritikkverdige UNE

Høyres Arve Kambe er blant de mange som har gitt sin støtte for at Laila skal få bli i Norge da UNE gikk inn for å utvise henne.

– Jeg er veldig glad for beslutningen, men det skulle bare mangle, sier Kambe.

Høyrepolitikeren mener at selv om statsminister Stoltenberg og justisminister Storberget har varslet om gjennomgang av regelverket så er det fortsatt UNES håndtering av regelverket som er feil.

– Høyre forventer at det blir en ventil slik at episoder som dette skal unngås i fremtiden, sier han.

LES ALT OM NAVRUD-SAKEN HER!


Kommentarer til denne saken