Gå til sidens hovedinnhold

Må søke for tredje gang

Artikkelen er over 11 år gammel

Laila Navrud må for tredje gang søke UNE om at hennes utvisning av landet blir behandlet på nytt.

MODUM: Hun har allerede fått to avslag fra Utlendingsnemnda (UNE), men forventer et bedre utfall denne gangen. Statsminister Jens Stoltenberg har på det nærmeste lovet henne det personlig da de møttes på Utøya sist lørdag.

– Vi sender denne anmodningen til UNE neste uke. Da vil vi også samtidig søke Utlendingsdirektoratet (UDI) om at hun får midlertidig arbeidstillatelse, sier advokat Arne Seland til Drammens Tidende som forventer positivt svar på begge henvendelsene.

LES OGSÅ: Kent Oscar forandrer Norge

Instrueres i dag

– Vi vil i dag be UDI og UNE om å instruere politiet om å utsette iverksettelsen av allerede endelige utvisningsvedtak som faller inn under kategorien saker som skal stilles i bero, forteller avdelingsdirektør Brigitte Ege i justisdepartementet til Drammens Tidende.

Juristene i innvandringsavdelingen i Justisdepartementet er allerede i gang med å endre regelverket.


– Jeg kan ikke si når vi er ferdige, men vi gjør det så fort vi kan, sier hun.

Om dette betyr dager, uker eller måneder vil hun ikke si noe om.

(Artikkelen fortsetter etter videoen.)

Etter nye regler

Personer som får sin sak berostilt eller som gis utsatt iverksetting, vil få sine saker avgjort etter nytt regelverk når dette er på plass.

– Personer som omfattes av instruksen og som får utsatt iverksetting av sitt endelige utvisningsvedtak, vil når forskriftsendringen vedtas igjen ha plikt til å forlate Norge. Disse personene må derfor fremme en omgjøringsanmodning nå for å få vurdert saken sin på nytt, sier Ege.

LES ALT OM NAVRUD-SAKEN HER.

Kommentarer til denne saken