MODUM/LÆRDAL: Hjelpepleieren, som akkurat er ferdig utdannet sykepleier, sier at det som skjedde var helt uvirkelig.

Selv om hun ikke personlig kjenner de som har mistet hus og hjem, er Lærdal et lite sted og hun vet hvem flere av de rammede er.

Selv bor hun i Borgund, som ligger tre mil unna der det brant.

– Enormt press

Det var lørdag kveld det begynte å brenne i en bolig i Lærdal. Og i løpet av noen dramatiske timer hadde flammene slukt 23 hus.

Påtrykket til sykehuset der Ragnhild jobber var enormt.
 

– Ja, jeg har jobbet i helgen. Det var min vanlige arbeidshelg, men det ble jo noe helt uvanlig og presset var jo enormt, selv om jeg jobbet mest mot de pasientene som var innlagt her av andre årsaker. Men det er klart at noe slikt preger et lite sykehus, sier Ragnhild Skretteberg til Bygdeposten.

I løpet av noen hektiske kveldstimer og natten ble 411 personer sendt til legesjekk.

En formidabel oppgave for et lite sykehus. De har høstet mange lovord for innsatsen som ble gjort.

Tragisk

På vei hjem, etter mange timer på jobb fikk Ragnhild Skretteberg med egne øyne se hvordan brannen hadde ødelagt alt som kom i dens vei.
 
– Det som har skjedd er en stor tragedie og alle her er berørt på en eller annen måte. Det er trist og jeg kommer aldri til å glemme synet av brannen som herjet nede ved Øyri, sier Skretteberg.

Nå i ettertid kjenner hun på kroppen at det har vært en vakt på jobb utenom det vanlige.
 
– Du blir utladet etter noe slikt, men alle sto på alt de kunne, sier Ragnhild Skretteberg som intervjues via Facebook. Det er fortsatt ikke telefonforbindelse dit hun bor. Når hun skriver, bruker hun ord som ufattelig og uvirkelig.

LES OGSÅ: 40 innlagt med røykskader etter Lærdal-brann

Tunnelbrannen

Det er ikke første gangen Ragnhild opplever brann etter at hun begynte å arbeide ved sykehuset i fjor vår.

Hun var også på jobb under brannen i Gudvangatunnelen i mai, der folk mirakuløst klarte å redde seg ut etter at en trailer tok fyr.

Beretningene om dramaet langt inn i tunnelen har gjort dypt inntrykk på mange.
 
– Tunnelbrannen i sommer var like etter at jeg begynte å jobbe. Det var forferdelig å se alle de tilsotede menneskene samt all røyklukten. Denne gangen var det også røyklukt, men ikke så mye sot som sist. Sykehuset har hatt en travel helg for alle ansatte, politi, brannvesenet og andre har gjort en kjempejobb. Minnene fra i sommer kom fort tilbake med en gang jeg hørte om brannen på Øyri. Med den sterke vinden og tett bebyggelse, sier det seg selv at dette måtte bli en tragedie. Veldig glad for at ingen mennesker har mistet livet, sier Ragnhild Skretteberg.

Andre saker på dt.no:

Line Jahr er klar for OL

Knuste åtte ruter i to bygg

Tre lokale spillere på G19-landslaget