Klokken 10:50 i dag satte ordfører Terje Bråthen i Modum inn de første 5.000 kronene for å hindre at Ole Kristian Navruds filipinskfødte kone (28) blir tvangsutsendt av landet 3. juni.

- Vi må ha nærmere 70.000 kroner fryktelig fort for å kunne starte en rettssak for å hindre dette ubegripelige vedtaket blir en realitet. Men, vi jobber også på politiske fronter og opp mot Den Norske advokatforening for å få satt en umiddelbar stopper for dette, sier ordføreren.

Gift og felles barn

På vei til banken kommer Navruds lille familie, men mor, far og Ole Kristians mor Grete Freitag.  Mellom seg har de en barnevogn der ekteparets seks måneder gamle barn ligger og sover. De er alle tydelig preget av stunden, men setter samtidig veldig stor pris på all støtten. 

Facebook er det nå nærmere 10.000 sympatisører som deler familiens utfordringer og sorg.

- Vi har fått en helt fantastisk støtte, men må bare beklage at vi måtte koble ut telefonene i helgen.  Det ble rett og slett for mye, sier en strekt preget Ole Kristian Navrud.

LES OGSÅ: 100 nye hver time

Kodefeil

Det var Drammens Tidende som først fortalte den tragiske historien om ekteparet fredag forrige uke. Etter dette har familien vært utsatt for et enormt press fra både media og sympatisører.

Hele historien synes å dreie seg om en formalitetsfeil. Den filippinske kvinnen kom til Norge i 2007 som au pair. Dette ble en dårlig start for henne, og etter hvert kom hun til Modum, fant sin kjære Ole Kristian, giftet seg og fikk et barn. 

Hele tiden har hun jobbet og betalt skatt til Norge. Norsk har hun også lært seg.  Da hun kom til landet kan mye tyde på at det er gjort en koding i hennes pass som er grunnlag for problemene. Hva denne koden egentlig betyr og hvorfor den er kommet der, er det ingen som så langt har kunnet fortelle.  Konsekvensene er i allefall at UDI har gitt henne reiseordre senest 3. juni.

LES OGSÅ: Ber for familien

Gi fort

Ordfører Bråthen ber folk om å reagere umiddelbart. 

- Sett av det du har råd til på kontonummer: 2270 22 39722, sier han.


Dersom det ikke skulle bli behov for pengene vil det bli opprettet en stiftelse som skal ivareta lignende problemer i fremtiden. 

- Det er også viktig å poengtere at det er jeg og ikke familien Navrud som disponerer kontoen, legger ordføreren til.