Gå til sidens hovedinnhold

Siv Jensen: - Bare trist og leit

Artikkelen er over 11 år gammel

Siv Jensen (Frp) er oppgitt over at Laila Navrud ikke får oppholdstillatelse i Norge.

Anken ovenfor Utlendingsnemnda (UNE) førte ikke fram, og vedtaket om å kaste Laila Navrud ut av landet opprettholdes.

– Mine tanker går først og fremst til den lille familien i Åmot. Dette er bare trist og leit, sier leder i Frp, Siv Jensen.

Nå forlanger hun at det skal bli mulighet til å anke slike saker inn for politisk behandling.

– Slik det er nå har vi gitt fra oss all styring til byråkratiet og det holder tydeligvis ikke mål, sier hun fra sin feriehytte.

– Men, det er det da ikke politisk flertall for nå?

– Nei, men gi meg noen år og et godt valg så skal det bli orden på sakene, slår hun fast.

Bedre for kriminelle

Hun er i harnisk over at personer som for eksempel mulla Krekar og brannstifterne ved asylmottaket i Lier får bedre behandling av den Norske stat enn folk som bare gjør rett og sjel for seg.

– Etter det jeg vet har Lalia Navrud lært seg norsk, stått opp om morgenen og gått på jobb. Hun er gift, har et lite barn og er godt integrert og etablert i Modum. Hva slags trussel mot Norge er det, spør Frp-sjefen og tviler på at noen andre forstår dette bedre.

– Dette bryter mot folks oppfatning av rettssikkerheten og det i seg selv bør værer et kraftig signal til både regjering og UNE, legger hun til.
 

– Strider mot folks rettsoppfatning

Også SOS Rasisme er opprørt over situasjonen til familien Navrud.

– Dette strider mot folks rettsoppfatning, sier Jan Erik Skretteberg, regionsansvarlig i SOS Rasisme for Buskerud.

Han mener norske utlendingsmyndigheter i denne saken igjen viser at de ikke er i stand til å ta menneskelige hensyn, men at denne saken er enestående siden det heller ikke er noen prestisje i den.

Støttegruppa for familien har over sytti tusen medlemmer på Facebook, og hele lokalsamfunnet står samlet rundt familien Navrud. Men heller ikke dette ser ut til å rokke ved UNEs syn på saken. Her velger man å splitte en familie fordi de har gjort en feil heller ikke politi eller skattekontor var klar over at de gjorde. Det hele er ganske utrolig, sier Skretteberg.

Familiens advokat Arne Seland sier til Drammens Tidende at de nå stevner UNE for retten.

– Det er mulig å vinne slike saker i retten, men situasjonen er uansett svært utmattende og krevende for familien. Samfunnet ville selvsagt være mer tjent ved å gi Laila Navrud opphold med én gang, slik at de voksne kunne jobbe og bidra til samfunnet i stedet for å frykte at foreldre og barn skal splittes opp, avslutter Skretteberg.

Kommentarer til denne saken