MODUM: Det har stormet rundt Morten Wold det siste døgnet. Tirsdag ble det kjent at han hadde sendt en mail til rådmann i Modum, på vegne av en bekjent, med følgende ordlyd:

««Jeg kan nesten ikke sitte stille og se på den urett som XX må gjennomgå, og jeg kan som en følge av dette ikke love at jeg ikke kommer til å framsette enda mer ramsalt kritikk av barnevernstjenesten gjennom media.»

Dagbladet skrev at Wold truet barnevernet med negativ omtale i media. Selv avviser politikeren at det var snakk om en trussel:

– Det var det overhodet ikke – og det er ikke rare trusselen i så fall, sier han.

Rådmann i Modum, Aud Norunn Strand stiller seg imidlertid noe annerledes til «trusselvurderingen». Hun uttaler dette i Dagbladet:

– Det er jo ikke så mange måter å tolke den på. Det har vært mye skriverier i lokalmediene.

Ble advart

Debatten om barnevernstjenesten i Modum, har nemlig rast siden i sommer. Wold gikk da sammen med varaordfører Ingun Dalaker Øderud (Sp) ut med en oppfordring om å ta kontakt med lokalpolitikerne, dersom man hadde negative erfaringer med tjenesten. Noe som førte til 32 henvendelser og et notat som ble overrakt kommunen. Resultatet ble en 10-punkts plan for å bedre barnevernet.

Wold angrer verken på engasjementet – eller mailen. Til tross for at han i forkant ble advart mot «å lefle» med barnevernet.

– Noen må være en ombudsmann for folk flest, sier Frp-representanten og forteller at han gjennom alle år er blitt kontaktet av mennesker som har følt seg dårlig behandlet av barnevernet. Wold sier han er skremt over barnevernets arroganse, mangel på empati og at det kan se ut som om det går prestisje i å vinne saker.

Selv mener Wold at han gikk den rette veien med sin frustrasjon, og beklager kun at han ikke fjernet logoen til Stortinget fra mailen, samt signaturen som stortingsrepresentant:

– Men som lokalpolitiker må jeg få lov til å henvende meg til rådmannen, sier han om mailen, som ifølge ham kom som en spontan reaksjon.

– Det var et hjertesukk. Er det ikke snart nok, tenkte jeg?

Les en av sakene om barnevernet her