Ny ekspertsjekk på Norefjell

Bernhard Russi har nok en gang tatt OL-traseene på Norefjell nærmere i øyesyn.

Bernhard Russi har nok en gang tatt OL-traseene på Norefjell nærmere i øyesyn. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eksperter hyret inn av OL-komiteen i Oslo fingransket nye mulige alpintraseer på Norefjell mandag.

DEL

KRØDSHERAD: Sammen med Norefjell-direktør Marius Arnesen kjørte de to konsulentene sikksakk ned det stupbratte terrenget på ski. Over tre timer brukte de ned de fire kilometerne de sjekket.

– Dette var ingen fornøyelsestur for nybegynnere. For å komme helskinnet gjennom denne befaringen fordres det ekstreme skiferdigheter, sier Arnesen til dt.no.

LES OGSÅ: Fikset en halv million til OL-satsing

Kart og terreng

I oktober 2011 var Bernhard Russi på Norefjell for å undersøke mulighetene for å lage nye alpintraseer. Russi er sett på som den fremst designeksperten i verden, og er mannen som i sin tid lagde utforløypen i Kvitfjell.

Ikke en eneste OL- eller VM-løype siden 1984 har blitt til uten at sveitseren har sagt sitt.

– Bare å komme hit er helt utrolig. Jeg får en god følelse i terrenget. Utsikten, lyset og naturen her er helt unik. Dette har vi verken i Sveits, Frankrike eller Italia, sa han til Drammens Tidende i 2011.

Arnesen forteller at OL-komiteen, Oslo2022, hadde behov for å sjekke at Russis rapport og de tegninger som er laget stemmer med terrenget.

– Jeg har et klart inntrykk at vi fikk en bekreftelse på det, sier Arnesen.

SE VIDEO: Russis besøk på Norefjell i 2011: (saken fortsetter under videoen)

LES OGSÅ: Overrasket over at Norefjell ikke er sjekket ut
LES PÅ DT+: En alpinists drøm på Norefjell

495 millioner

Hele utbyggingen er kalkulert til 495 millioner. Det inkluderer én trase for utfor menn, én for utfor kvinner og én for slalåm, samt alle tekniske installasjoner og bygg som fordres.

Det innebærer at alle alpine øvelser i et mulig OL kan gjennomføres på Norefjell.

Det er også planlagt å bygge fire nye stolheiser.

– Viktig, og kanskje avgjørende, med vårt prosjekt er at det blir bare ett målområde. Det er et stort pluss arrangementsmessig, samtidig som det er mye billigere å bygge ett målområde og ikke to, sier Norefjell-direktøren.

Verdens tøffeste

Selv om Arnesen beskriver de to konsulentene som gode skiløpere er det likevel grunn til å tro at de er litt ekstra stive og støle dagen derpå. Uavhengig av det, skal de i løpet av de neste dager og uker lage en rapport fra offroadekspedisjonen på Norefjell.

– Vi kommer til å jobbe tett sammen og holde en åpen dialog framover. Jeg føler likevel at vi fikk vist fram mulighetene til å lage verdens tøffeste utfortrasé, sier Arnesen.

Den nye traseen starter på Ravnås, 1.188 meter over havet, og går ned mot Krøderfjorden 986 meter lavere. Ingen utfortrasé i hele verden har en så stor høydeforskjell.

Meget viktig

Kommunikasjonsdirektør Ingunn Olsen i Oslo2022 beskriver befaringen som meget viktig.

– Vi kan ikke forholde oss til skrivebordsplaner. Vi må ut å sjekke selv, slik vi gjør med alle anleggsplaner. Vi vurderer de muligheter og kvaliteter som tilbys, og det gir oss grunnlag for å legge fram en analyse for byrådet i Oslo som skal ta sin beslutning i mars, sier hun til dt.no.

Representanter fra Oslo2022 skal på nok en befaring på Norefjell med det første. Da skal de sjekke mulighetene for deltaker- og medielandsby, samt mediesenter.

Norefjell-entusiastene ser for seg de 2.000 sengene på hotellet på Bøseter som innkvartering for de aktive og deres støtteapparat.

LES INNSPILL PÅ DT+: Enda et OL – er det så sikkert at vi vil det? 

Støttes av Oslo-idretten

Oslo Idrettskrets støtter konseptet for et OL i Oslo i 2022.

– Osloidretten støtter byrådets planer om en OL–søknad basert på kompakte byleker der nesten alle øvelser foregår i Oslo, sier Christin Sund, nestleder i Oslo Idrettskrets, til Norges Idrettsforbunds nettsider.

– Skissene som ble lagt frem i dag byr på mange spennende ideer og viser at et Oslo-OL kan bli tidenes storbyleker. Med ytterligere utvikling av forslagene kan dette bli et konsept som vil ha store muligheter til å bli valgt av IOC, og det må jo være målet, sier Sund.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags