Bjørn Einar Romøren til DT: – Jeg er flau og skuffet over meg selv

Markedssjef Bjørn Einar Romøren i Norges skiforbund i Vikersund søndag.

Markedssjef Bjørn Einar Romøren i Norges skiforbund i Vikersund søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Markedssjef Bjørn Einar Romøren i Norges Skiforbund mistet lappen i en promillekontroll søndag formiddag, etter det han kaller en «moderat feiring» på hotellet i Drammen lørdag kveld. – Jeg trodde ikke det ville sitte igjen i kroppen, sier han.

DEL

MODUM: Det er en sliten mann som tar telefonen da Drammens Tidende ringer søndag ettermiddag.

Da vi snakket med Bjørn Einar Romøren søndag formiddag, før Drammens Tidende var først ute med nyheten om at han som ansatt i Norges Skiforbund hadde mistet lappen i promillekontroll på vei til hopprennet. Da svarte han at han ikke ville kommentere saken.

Nå forteller han hele historien.

Feiret på hotell i Drammen

Romøren er i helgen på jobb i Vikersund for Norges Skiforbund, og har bodd på hotell i Drammen.

– Lørdag kveld kjørte jeg bil tilbake fra bakken litt utpå kvelden. Jeg hadde en moderat feiring på hotellet. Som jeg ikke trodde ville sitte igjen i kroppen. Ellers hadde jeg aldri satt meg bak et bilratt, sier han til Drammens Tidende.

Søndag morgen ble han stoppet i promillekontroll mellom Åmot og Geithus.

– Promillen var nok på mellom 0, 5 og 1. Trolig dagen derpå-promille, uttalte politiets operasjonsleder Håvard Gåsbakk.

Ifølge Romøren fikk han beskjed av politiet om at han blåste til 0,6. Nå forbereder han seg på å leve uten lappen og å betale et forelegg.

– Dårlig bedømming

Den tidligere landslagshopperen har hatt en tøff dag, midt i hoppsirkuset i Vikersund.

– Det enste jeg både vil og kan si, er at jeg utrolig lei meg og skuffa over meg selv. Jeg gjorde en veldig dårlig bedømming, sier han.

– Det skal ikke skje. Uansett hva man sier, skal det ikke skje. Jeg legger meg langflat og tar de konsekvensene dette får, sier han videre til Drammens Tidende.

Informerte sjefen

Etter å ha blitt tatt med til politiet for blodprøve, kom Romøren seg til Vikersundbakken. Der snakket han med hoppsjef Clas Brede Bråthen fra Mjøndalen.

– Jeg måtte bare informere de som måtte informeres. Da nyheten sprakk, ble det selvfølgelig litt spekulasjoner om hvem det var, men de fleste i miljøet hadde fått vite om det, sier Romøren.

Skuffet og flau

Han hadde håpet at denne saken ikke skulle «overskygge de som har hoppet nesten av kvart kilometer på ski i dag», men forstår at avisene skriver om det.

– Jeg sitter med en dårlig følelse av å være flau og skuffa over meg selv, sier han.

Saken oppdateres.

Artikkeltags