Dømt til å betale 48 millioner i skatt

Øyvind Dahl er født og oppvokst på Vikersund, men reiste ut som ung. Ifølge Dagens næringsliv har han i dag adresse i Trump Tower i Panama City.

Øyvind Dahl er født og oppvokst på Vikersund, men reiste ut som ung. Ifølge Dagens næringsliv har han i dag adresse i Trump Tower i Panama City. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gründer Øyvind Dahl er dømt til å betale 48 millioner kroner i skatt på penger han tjente for 14 år siden.

DEL

MODUM: Dahl er født og oppvokst på Vikersund, men reiste ut i verden og bygget opp selskapet Point International i USA. Selskapet solgte betalingsterminaler, og i 2004 ble firmaet solgt for 500 millioner kroner. Dahl satt igjen med en gevinst på 138 millioner ifølge Dagens Næringsliv.

Da han solgte aksjene førte han dem ikke opp i ligningen ifølge avisen. Han flyttet til Sveits samme år, og der beskattes man ikke for aksjesalg. Det var norske skattemyndigheter uenige i, og ni år senere, i 2014, fikk han et skattekrav på 48 millioner.

Dahl godtok ikke skattekravet, og i vår møttes partene i Oslo tingrett. Der hevdet Dahl at skattemyndighetenes krav kom for sent, men han fikk ikke medhold. Retter dømmer han til å betale 48 millioner i skatt.

– Dahl er uenig i dommen og vurderer nå anke, skriver hans advokat Bettina Banoun i Wiersholm i en epost til Dagens Næringsliv.

Dahl flyttet fra Vikersund for mange år siden. Ifølge Dagens næringsliv har han i dag adresse i Trump Tower i Panama City.

LES OGSÅ:

Bommet på hovedartisten – millionunderskudd etter Elvefestivalen (dt+)

Setter inn flere helikoptere mot skogbrann 

Følger nøye med på situasjonen

 (dt+)

Artikkeltags