Moskébyggingen utsatt igjen

SLIK BLIR DEN. Det planlagte muslimske forsamlingshuset blir en flott bygning med et 20 meter høyt spir.

SLIK BLIR DEN. Det planlagte muslimske forsamlingshuset blir en flott bygning med et 20 meter høyt spir.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Igjen er byggingen utsatt, og det er usikkert om den lenge planlagte moskeen på Fjell vil bli bygget i år.

DEL

FJELL: – Vi har ikke nok penger. Det er grunnen til at vi stadig må utsette byggingen, sier Nauman Sarwar til Drammens Tidende. Han er styreleder i Jamaate-E-Ahle Sunnat-Islamic Organisation som i over tyve år har jobbet for å bygge en moské på Fjell.

LES OGSÅ: Ja til super-moské på Fjell

Usikkert

For et år siden sa nestleder i byggekomiteen at byggingen trolig ville komme i gang i fjor sommer eller høst. Slik ble det ikke. Nauman Sarwar opplyser at de hadde planer om byggestart nå i januar. Men det ble ny utsettelse.

– Vi håper å komme i gang med byggingen i løpet av dette året, men det er ikke sikkert. Alle regner med at byggeprisene blir lavere på grunn av finanskrisen. Dermed vil det være lønnsomt for oss å starte byggingen nå i sommer, men det avhenger av at vi klarer å samle nok penger, sier Sarwar.

LES OGSÅ: Undertegner historisk dokument

Diskusjoner

Dette er en av de eldste og mest kronglete byggeprosjekt som har vært i Drammen.

Det er nå over tyve år siden den islamske menigheten lanserte sine planer om å bygge moske i bydelen Fjell. Siden har det vært mange omganger med diskusjoner og protester, forsinkelser og utsettelser.

Og alt tyder på at det vil gå enda lengre tid før muslikenes planlagte kunnskaps- og kultursenter blir en realitet.

LES OGSÅ: Undertegnet historisk dokument

Alt er i orden

Formalitetene rundt dette byggeprosjektet er i orden og har vært det lenge. Tomta som ligger i skråningen ovenfor Fjellsveien, ble kjøpt for mange år siden.

Reguleringsplanen ble vedtatt for 12 år siden og for fire år siden ble det bygget vei fram til tomta. Også byggetegningene er godkjent for lenge siden. Byggetillatelse har vært gitt og ble gitt på nytt i fjor på grunn av foreldelse.

Innsamling

Omtrent like lenge som moskeplanene har foreligget, har det pågått innsamling av penger blant organisasjonens medlemmer.

Man regner med at moskeen vil koste ca. 25 millioner kroner og ennå har man altså ikke nok til at byggingen kan starte.

Også den muslimske stiftelsen på rett vei står bak prosjektet, sammen med . Jamaate-E-Ahle Sunnat som forøvrig skal skifte navn til Minhaj Ul Quran International Drammen. De har til sammen ca. 700 medlemmer.

Artikkeltags