DRAMMEN: I februar neste år skal skieliten konkurrere i både klassisk og sprint på Konnerud. Nå kan du også teste formen i den splitter nye World Cup-traseen.

– Det ble kjørt spor på onsdag. Det er fine forhold, og rundt 30 centimeter natursnø, sier Magne Killingstad i Konnerud Ski.

- Skikkelig gøy

– Dette er skikkelig gøy, smilte tiåringene Hanna Nordbom Killingstad og Simen Ruud.
Drammens Tidende møtte de to og drøssevis av andre barn og unge fra Konnerud IL som testet World Cup-løypa for aller første gang.

– Den ser skikkelig fin ut, altså, smilte de to skihåpene.

– Skal dere gå World Cup her selv om noen år?

– Hi-hi ... Vi har ikke lagt planene om det. Ennå, da.

- Dette er så flott

I går var også Rolf Levin Jensen (65) på plass for å teste den nye traseen. I lett padling og dobbeltdans glir han gjennom løypa.

– Dette er så flott! Når dette anlegget er helt ferdig, er det bare Holmenkollen som er bedre, mener Rolf.

Han har allerede fullført to runder i den fem kilometer lange World Cup-løypa da Drammens Tidende stopper ham utenfor Konnerudhallen.

– Det blir et par runder til før jeg skal hente barnebarnet, sier 65-åringen og suser videre.

Tid for vintersport

Denne helgen er sesongens første store skihelg i området vårt.

Som tabellen over viser, er det langrennsmuligheter i de fleste kommunene våre. Det er spesielt gode skiforhold i Drammen og Lier.

I tillegg åpner flere av skisentrene denne helgen. I Haukåsløypa i Drammen er det imidlertid ikke gode nok forhold ennå.

– Vi var ikke forberedt på såpass kulde så tidlig. Vi har ikke fått kjørt snøkanonene fordi vi venter på vanntilkobling til Blektjern, sier styreleder Jon Steen i Drammen Slalåmklubb.

Snømangel på Norefjell

Lørdag åpner to slalåmbakker ved Bøeseter-området på Norefjell. Men for langrennsfolket er det foreløpig begrensede muligheter.

– Det er for lite snø til å kjøre skiløyper. Folk får ta med seg langrennsskiene og stå ned slalåmbakkene, fleiper skidirektør Marius Arnesen.