LIER/VOLDA : Fredag ettermiddag kunne en fornøyd Per-Erik Burud, administrerende direktør i Kiwi Norge AS, markere åpningen av Kiwi-butikk nummer 500, i Volda i Møre og Romsdal.

– Dette var en milepæl, og nå har vi flest butikker i landet, sier Burud til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Drammens rikeste

Snorklipping

Han har nettopp opplevd at ordfører Ragnhild Aarflot Kalland i Volda har klippet snoren for butikken som er i lokalene til en tidligere Eurospar-butikk. Både Eurospar og Kiwi er med i NorgesGruppen, landets største konsern innen dagligvarer.

– Vi var først til 400 butikker, så tok Rema oss igjen og gikk forbi da de overtok Lidl-butikkene. I fjor passerte vi dem igjen, og når Rema til høsten åpner sin butikk nummer 500, så er vi kanskje oppe i 520, sier Burud.

Butikken i Volda er på 1.150 kvadratmeter, hvorav 750 kvadratmeter butikklokale.

LES OGSÅ: Kiwi støtter barneskoler på Madagaskar

Nye butikker

Planen er å åpne rundt 30 Kiwi-butikker i år. Nye butikker er en viktig del i kampen for å kapre markedsandeler og oppnå vekst. Den totale veksten i dagligvaremarkedet er nemlig i ferd med å stoppe opp.

I tillegg til de 500 i Norge har Kiwi 71 butikker i Danmark, og også her planlegger de å åpne flere butikker.

kiwi

På Åssiden i Drammen bygges det nå en mega-Kiwi, som skal bli den største Kiwi-butikken i landet, men dette regnes ikke som noen ny butikk ettersom det lå en der fra før.

– Åpningen er nå utsatt til mai. Det tok noe tid å få alle tillatelser, og da vi først kunne starte byggingen kom snøen og forsinket oss. Men om vi åpner i mars eller mai spiller liten rolle, sier Burud. Også i Mjøndalen planlegger Kiwi storstilt utbygging.

LES OGSÅ: Utkonkurrert av Kiwi