Feil i 270.000 selvangivelser

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Over en kvart million skattytere er berørt av at Skatteetaten ikke har fått registrert opplysninger om aksjefond og obligasjonsfond.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

De 270.000 skattyterne som er berørt, kan dermed ha fått feil foreløpig skatteberegning. Men Skattedirektoratet beroliger med at alle opplysninger vil være på plass i det endelige skatteoppgjøret.


– Skattyterne som dette angår, vil om kort tid motta et brev fra Skatteetaten. For de aller fleste er dette brevet bare til orientering, de trenger ikke foreta seg noe, sier Jan Christian Sandberg, avdelingsdirektør i Skattedirektoratet.

LES OGSÅ: Nå kommer selvangivelsen

De fleste av de 270.000 berørte skattyterne trenger dermed ikke å levere selvangivelse selv om det er feil i den foreløpige utgaven. Men Skattedirektoratet oppfordrer folk til å sjekke at beløpene i årsoppgavene for aksjefond og obligasjonsfond, er riktige. Det er disse beløpene som er rapportert inn til Skatteetaten, og som blir tatt med i skatteoppgjøret.

Skattedirektoratet har også avdekket noen andre mangler og feil som berører litt over 20.000 selvangivelser. Dette gjelder blant annet opplysninger om lønns- og trekkoppgaver. Noen som skulle hatt forhåndsutfylt informasjon om gevinst og tap på aksjer, kan også ha fått feil eller mangler på selvangivelsen. Skattedirektoratet skal sende brev til alle som er berørt.

Enorm pågang for å sjekke selvangivelsen

Tjenesten ble åpnet midnatt. Fram til klokken 7.30 tirsdag morgen hadde allerede 100.000 personer sjekket skatten sin.

– Allerede klokken 0.40 i natt hadde 40.000 logget seg på, sier informasjonsansvarlig Jørgen Ferkingstad i Altinn til digi.no.
Han opplyser at mange som forsøkte å logge seg på i morgentimene tirsdag, ble møtt av en køplakat.

– Mange tusen er inne og sjekker selvangivelsen. Men til forskjell fra i fjor har vi en trafikkdirigering, sier han. Trafikkdirigering er et tiltak for å håndtere enorme trafikkmengder. Noen kan benytte tjenesten raskt, mens andre risikerer å møte køplakater.

Ferkingstad regner ikke med at tjenesten vil kollapse. Men det gjorde den i fjor da selvangivelsene ble lagt fram. Tjenesten gikk ned for full telling atter en gang i fjor da skatteoppgjøret ble klart.

LES FLERE LOKALE NYHETER HER

Artikkeltags