Stryk for renhold

Jan W. Muggerud i Arbeidstilsynet ber dem som leier inn renholdstjenester om å sette seg inn i regelverket og peker på at kunnskapen om lovverket er labert.

Jan W. Muggerud i Arbeidstilsynet ber dem som leier inn renholdstjenester om å sette seg inn i regelverket og peker på at kunnskapen om lovverket er labert. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

70 bedrifter som kjøper vasketjenester ble sjekket. Nesten ingen hadde alt på det rene.

DEL

BUSKERUD: Arbeidstilsynet har den siste tiden sjekket 70 buskerudbedrifter som kjøper renholdstjenester.– Nesten alle de 70 bedrifter vil få et pålegg fra oss, bekrefter Jan Wulfsberg Muggerud i Arbeidstilsynet ved tilsynskontoret i Drammen.

Flere av bedriften hadde ikke sjekke lønnsforholdene i renholdsbedriftene de hadde leid inn og flere manglet rutiner for kontroll. I verste fall kan dette føre til bøter.

LES OGSÅ: Redde for å miste jobben

Vet ikke

– Svært mange av bedriftene vet ikke engang at de har et ansvar for å sjekke at renholdsvirksomheten de leier inn følger regelverket, sier han.

Muggerud viser til at innleier blant annet har plikt til å sjekke om renholdsselskapet er godkjent og om de betaler riktig lønn til sine ansatte.

– Det er som regel ikke vond vilje fra dem som leier slike tjenester, det er rett og slett mangel på kunnskap, sier han.

I verste fall kan denne kunnskapsløsheten koste innleierne dyrt.

– Om påleggene våre ikke etterkommes vil vi bruke de påvirkningsmulighetene vi har, altså bøter, sier Muggerud som samtidig regner med at de fleste vil rydde opp på egen hånd.

LES MER: Feier de private renholderne ut

Godkjenning

Til samme finnes det nå 131 renholdsbedrifter bare i Drammen som enten er godkjente eller under godkjenningsbehandling.

Det er som regel ikke vond vilje fra dem som leier slike tjenester, det er rett og slett mangel på kunnskap. Jan W. Muggerud (Arbeidstilsynet)

– I en overgang godtar vi begge deler siden vi har hatt en stor pågang med nyregistreringer den siste tiden, sier Muggerud og viser til at den nye forskriften tredde i kraft september i fjor.

LES MER: Halvparten kjøper renhold svart

Aksjon fortsetter

Så langt har aksjonen rettet seg mot bedrifter som leier inn vasketjenester. Nå vil imidlertid Arbeidstilsynet sikte seg inn på renholdsvirksomhetene.

– Vi har alt begynt så smått, men vi vil ha fullt trykk på disse bedriftene fra juni og ut året. Det er mye grums i bransjen. Det skal vi nå til livs, sier Muggerud.

LES FLERE NYHETER PÅ DT.NO

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken