Buchardt vil bygge ny by på Slemmestad

Rune Kjølstad (f.v.), Arthur Buchardt, Ingebjørg Skaare og Rolf Mulen Karlsen vil sette fart på utbyggingen i Slemmestad.

Rune Kjølstad (f.v.), Arthur Buchardt, Ingebjørg Skaare og Rolf Mulen Karlsen vil sette fart på utbyggingen i Slemmestad. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Snøhetta tegner det som kan bli starten på en ny by på Slemmestad i Røyken. Prosjektet er kostnadsberegnet til en halv milliard kroner.

DEL

RØYKEN: Arkitektfirmaet Snøhetta har tegnet prosjektet Oslofjord Panorama, som representerer første byggetrinn i et nytt boligprosjekt i Røyken, skriver dn.no.

Del på Facebook

LES OGSÅ: Vil gi Strømsø et hotelltårn

Eiendomsutvikleren Arthur Buchardt fra Drammen fikk i fjor spørsmål fra Røyken-ordfører Rune Kjølstad om han kunne tenke seg å bygge kulturhus og hotell i sentrumsområdet i Slemmestad.

-    Jeg så ikke grunnlag for det, men Røyken var en veldig positiv og åpen kommune og de viste meg rundt i Slemmestad. Da så jeg Tojeodden, og tenkte at det vil passe perfekt med et symbolbygg der. Det skal stå som en påle med utsikt utover hele fjorden, sier Buchard til Drammens Tidende.

Bruker en halv milliard

Tojeodden er i dag en ubrukt betongfylling, som består av gammel sement full av armeringsjern.

I alt vil Buchard bruke vel 500 millioner kroner både på det nye boligbygget og på å omgjøre odden til en grønn lunge med blant annet båthavn og bibliotek.

-    Dette kommer til å bli en perle ved Oslofjorden, sier Buchardt, og forteller at bygget vil bli Norges høyeste boligkompleks.

LES DT-SØK OM ARTHUR BUCHARDT

Ingebjørg Skaare, som er prosjektdirektør for Snøhetta Oslo AS, mener området egner seg utmerket for et høyhus.

-    Dette er et modig og visjonært prosjekt. Slemmestad er et sted som tåler høyhus, nettopp på grunn av de høye siloene til sementfabrikken. Bygget vil heller ikke stå i veien for utsikten til noen av naboene.  Bygget vil være et fyrtårn, som både kveld og dag viser at Slemmestad er et moderne sted å bo, sier hun.

Kan bli 30.000 innbyggere

Ordfører Rune Kjølstad sier han ser på leilighetskomplekset som første byggetrinn av kystbyen Slemmestad.

Med alle planene for tettstedet kan det i teorien være plass til opp mot 30.000 innbyggere.

Han håper prosjektet vil sette fart på planene om bygge ut mer av Slemmestad, og lokke til seg enda flere investorer.

-    Vi har mange planer for Slemmestad. Den nye sentrumsdelen vil i første omgang få 800 boliger. Vi har ønsker og planer om et nasjonalt geologisenter og geologimuseum, sier ordfører Rune Kjølstad.

LES FLERE NYHETER FRA RØYKEN
 

Artikkeltags