Kan bli fylt opp med eldre igjen

Det tidligere sykehjemmet Veiatun i Nedre Eiker kan bli omgjort til “omsorg pluss”-boliger. Konseptet er en mellomting mellom sykehjem og vanlige omsorgsboliger.

Det tidligere sykehjemmet Veiatun i Nedre Eiker kan bli omgjort til “omsorg pluss”-boliger. Konseptet er en mellomting mellom sykehjem og vanlige omsorgsboliger. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Veiatun i Nedre Eiker kan igjen bli et hjem for eldre. Planen er å gjøre det tidligere sykehjemmet om til omsorgsboliger.

DEL

NEDRE EIKER : For et år siden var planen å bygge 47 private leiligheter i det tidligere sykehjemmet Veiatun i Mjøndalen. Nå jobbes det med planer om 48 omsorgsboliger der.

– Det gir dårligere fortjeneste men er en tryggere vei å gå. Da får vi med kommunen og Husbanken og hele systemet bak, sier utbygger Tom E. Pedersen i Veia Eiendom.

Han forteller at de jobber med begge deler. Dersom kommunen sier nei til omsorgsboliger, vil de gå videre med å bygge private leiligheter.

God bemanning

Blir det omsorgsboliger på Veiatun, så er det mest sannsynlig snakk om såkalte “omsorg pluss”-boliger, ifølge Pedersen. Denne boligtypen omtales gjerne som en mellomting mellom omsorgsboliger og sykehjem.

Omsorg Pluss-boliger skal ha en høyere bemanning enn vanlige omsorgsboliger. Roar Sand i Husbanken forteller at de i fjor kom til enighet med Oslo kommune om et konsept som kvalifiserer for tilskudd fra Husbanken.

Avtalen innebærer blant annet at det skal serveres middag hver dag hele året, boligene skal tildeles av kommunen og beboerne må ha vedtak om helse- og omsorgstjenester.

Private aktører får ikke tilskudd fra Husbanken for å bygge slike boliger, men Pedersen mener å ha en løsning på dette.

– Vi har en samarbeidspartner. Mer vil jeg ikke si, svarer han.

Sykehjem

Arbeiderpartiet og SV fikk i desember flertall for å kjøpe tomta i Krokstadelva som er planlagt brukt til nytt sykehjem. Eventuelle omsorgsboliger på Veiatun endrer ikke de planene, mener gruppeleder Bent Inge Bye (Ap).

– Vi har relativt mange omsorgsboliger, men trenger flere sykehjemsplasser, sier han, og legger til at han er overrasket over planene om omsorgsboliger.

Kommunalsjef Gro Gustavsen forteller at det er positivt om det planlegges leiligheter med livsløpsstandard som kan nyttes av alle, men påpeker at det i 2004 ble fattet et politisk vedtak i kommunestyret på at det ikke kan etableres sykehus/sykehjem eller lignende på eiendommen.

Pedersen forteller at han har hørt rykter om et slikt vedtak tidligere, men påpeker at dette ikke står i kjøpekontrakten de inngikk med kommunen da de kjøpte Veiatun. Han har selv aldri sett vedtaket.

LES OGSÅ: Liten interesse for statsstøtte til sykehjemsplasser og omsorgsboliger

River trehuset

Bjarte Ågedal i Arkitektkompaniet håper byggingen kan starte tidlig på forsommeren.
Hele eller deler av den gamle bygningsmassen skal rives. Det er klart at trehuset skal rives. Ifølge Pedersen er det fortsatt en vurdering om også resten skal rives.

Artikkeltags