TV-nisse på 90

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Bjørn Qvale (90) skal være nisse i oppfølgeren til julekalenderen "Nissene på låven"

DEL

NEDRE EIKER : – Det må du ikke finne på å skrive, sier Bjørn Qvale til Drammens Tidende. Naboen Thea Kristine Bye har bedt ham greie ut om rollefiguren Rolfs skjebne i «Nissene over skog og hei».

Ti år etter suksessen med «Nissene på Låven», en humoristisk julekalender som parodierte realitysjangeren, er Espen Eckbo og Kristian Ødegård klare med oppfølgeren.

Rollelisten preges av store og tunge navn, eksempelvis Atle Antonsen og Line Verndal. Oppfølgeren har også funnet plass til nye nisser, deriblant skuespillerdebutanten Bjørn Qvale fra Solbergelva.

– Bjørn er en artig og sporty type. Rollefiguren hans blir god venn med Asbjørn etter noen episoder, sier Peder Mørtvedt, pressekontakt i TVNorge.
 

Betalt for å holde kjeft

I god realityånd tier han stille om hvem som må ut, hvem som vinner og hvem som eventuelt skulle finne på å stryke med i seriens gang.

– Jeg har fått godt betalt for å holde kjeft, sier han. Det han kan snakke om er hvordan han, i en alder av 90, får sin skuespillerdebut.

Nabo Thea Kristine Bye oppdaget via Facebook at Espen Eckbo var på utkikk etter en sprek eldre person. Hun kjente ikke Qvale personlig, men hadde sett ham stake seg forbi huset hennes på rulleski.

Bye tok kontakt med Eckbo. Han tente på saken og ballen begynte å rulle. Brått ble han hentet av en produksjonsassistent og kjørt inn til opptak i Oslo flere ganger.

– Du må fortelle hvor synlig du er blitt i Oslo, sier Bye.

– Nei, det er litt overdrevet det. Datteren min ga meg beskjed om at det var bilde av meg på alle busser og trikker i Oslo. Men det var ikke bare meg på bildet, det var hele ménageriet, sier Qvale.

LES OGSÅ: Årets første julemarked

LES OGSÅ: Nå er julelysene tent

Fest med kjendisene

Bjørn Qvale fant seg til rette i Solbergelva i 1999. Ettersom alle de fire barna hans hadde dratt sør for Oslo, tenkte han det var lettest å følge etter.

Slik kunne han holde bedre kontakt med dem og barnebarna. Sistnevnte gruppe er det, ifølge bestefaren selv, like mange eksemplarer av som det er stjerner under himmelen.

– Etter at jeg flyttet hit var jeg fortsatt medlem av Stor-Elvdal Skiklubb. Jeg trodde ikke jeg hadde mer enn to, tre år igjen, sier han.

Så feil kunne han altså ta. Sist gang han gikk Birkebeineren var i 2007. Renn er det blitt slutt med, men skigåing for mosjonens skyld akter han å fortsette med.

– Lysløypa her oppe er på en måte blitt min arena.

Ved kjøkkenet henger en sølvtallerkenen han fikk da han tok merket i Birkebeineren for 25. gang. Mandag kveld reiser han til Oslo for å delta på sin første premierefest. Det gleder han seg til.

– Jeg har forstått det slik at det blir god bevertning og haugevis med kjendiser, sier han.

LES OGSÅ: Tok push-ups foran kamera

Les flere nyheter på dt.no
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken