Gå til sidens hovedinnhold

Hun er kåret til landets best kledde kvinne

Artikkelen er over 3 år gammel

Anniken Jørgensen fra Solbergelva er kåret til Norges best kledde kvinne av leserne til nettstedet MinMote, en del av VG Nett.

NEDRE EIKER: Anniken Jørgensen er en av landets mest profilerte bloggere. Hun er nominert til «Folkets favoritt» i Vixen Influencer Awards, landets største bloggprisutdeling, og nå er hun også kåret til Norges best kledde kvinne.

Det er nettstedet MinMote som i fire runder har hatt avstemninger om landets best kledde kvinner. Det startet med i alt 16 kvinner, og i finalen var det to kvinner igjen, begge bloggere – eller influencere som de også kalles.

Det var Darja Barannik og Anniken Jørgensen. Med 53 prosent av stemmene var det jenta fra Solbergelva som nå kan titulere seg som «Norges best kledde kvinne 2017».

LES OGSÅ: Disse tre er finalister i Norges største bloggkåring

- Herregud så kult

– Engasjementet til mine følgere er noe jeg kan bli helt rørt av, samt alle de jeg ikke vet om. Herregud så kult, sa Jørgensen til MinMote etter at kåringen var et faktum.

Anniken Jørgensen har tidligere gjort seg bemerket som blogger. I januar 2014 dro hun og to andre ungdommer sammen med et TV-team til Kambodsja for å dokumentere forholdene i tekstilindustrien. Dette resulterte i TV-serien «Sweatshop – dødsbilling mote» på Aftenposten.no. Her ble det rettet sterk kritikk mot blant andre kleskjeden H&M.

For denne TV-serien fikk hun og teamet Gullruten i 2015. Som blogger er hun kjent under navnet «annijor».

LES OGSÅ: Anniken og Anders flytter fra hverandre

To nye nominasjoner

Nå er hun midt i avstemmingen om Vixen Influencer Awards, som avsluttes mandag 15. januar. I tillegg til nominasjonen som «Folkets favoritt» er hun også nominert i kategorien «Årets business».

Anniken er kjent for å være åpenhjertig med sine lesere, om blant annet kjærlighetssorg, depresjon og mobbing. Hun er svært samfunnsengasjert, men skriver også mye om mote. Før Anniken tok en liten ferie fra bloggingen, delte hun nominasjonen med sine lesere på bloggen.

– I dag våknet jeg opp til en nyhet litt større enn meg selv. Jeg er nemlig nominert til «Folkets favoritt» i Vixen sin prisutdeling i år. Jeg vært nominert tidligere, og kom til finalen 3–4 år på rad, skriver Anniken i et innlegg.

LES OGSÅ: Tilbake på TV-skjermen til høsten

Kommentarer til denne saken