Notabene reddet

Butikken på Torget Vest. I Drammensregionen er det i dag 10 Notabene-butikker. Av dise forsvinner tre.

Butikken på Torget Vest. I Drammensregionen er det i dag 10 Notabene-butikker. Av dise forsvinner tre. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Notabene reddet fra nedleggelse. Dermed er 110 av 139 butikker reddet.

DEL

DRAMMEN: Rett etter konkursen i bokhandlerkjeden Notabene onsdag 9. januar ble det igangsatt et arbeid med å redde verdiene i bokhandlerkjeden. Nå er nye eiere på plass.- Vi dro i land avtalen i går kveld, sier advokat Håvard Wiker til Drammens Tidende og viser til at banken DNB, som er største kreditor, nå kjøper konkursboet.

DNB Bank

Umiddelbart etter konkursåpningen ble det inngått avtale mellom Notabene-boene og DNB Bank ASA, som sikret at alle butikkene kunne holde åpent som vanlig, mens det ble arbeidet for å finne frem til en løsning som kunne sikre videre drift i bokhandlerkjeden.

Avtalen har muliggjort at bostyret og banken siden onsdag i forrige uke har kunnet arbeide med å finne mulige nye eiere til bokhandlerkjeden.

- Vi dro i land avtalen i går kveld

Bostyret har vært i kontakt både med aktører som har kontaktet boet og meldt sin interesse, samt med kandidater som har vært ansett som mulige nye eiere til butikkene, men de aller fleste har bare vært interessert i mindre deler.

LES OGSÅ: Notabene trues av konkurs

- Signert avtale

- Det er med stor tilfredshet at bostyret nå kan orientere om at det er signert avtale med Lesi AS, sier Wiker.

Lesi AS - et selskap under stiftelse - skal nå overta en stor del av bokhandlerkjeden.

110 av de 139 butikkene, som er omfattet av konkursen, inngår i overdragelsen. Lesi AS er et selskap 100 prosent eiet av DNB Bank ASA.

- Det har vært stor interesse for deler av virksomheten

LES OGSÅ: E-bok nesten rett til topps

- Det har vært stor interesse for deler av virksomheten, men avtalen som er inngått sikrer en langt større andel av butikkene og de ansatte enn de alternativer som bostyret har arbeidet med, sier Advokat Wiker.

LES OGSÅ: Her styrer kvinnene

Ledelsen i notabene melder om at omlag 800 av de totalt rundt 1000 Notabene-ansatte beholder jobben.

- Det viktigste her er at mange arbeidsplasser er reddet, sier daglig leder Rune Nicolaisen til Drammens Tidende.

I Drammensregionen er det i dag ti Notabene-butikker. Av disse forsvinner tre.

- Krokstadsenteret, Liertoppen og Røykensenteret vil bli stengt etter opphørssalg, sier Nicolaisen.

Hemmelig

Hvor mye banken DNB har betalt for Notabene-kjeden er uvisst, men de inrømmer at det ikke kommer til å være god butikk før om noen år.

-Dette er i utgangspunktet ikke noen god butikk for oss. Vi håper å snu driften til å bli positivt innen noen år så vi kan få tilbake pengene våre. Hvor mye vi har betalt ønsker vi ikke å gå ut med, sier Thomas Midteide, informasjonsdirektør i DNB.

At banken ikke kan noe om bokhandlerdrift bekymrer ham ikke.

- Nå løper vi ned til nærmeste Notabene-butikk for å lese oss opp på bokhandlerdrift. Nei da, vi skal nok alliere oss med dyktige folk som kan bransjen, sier Midteide og viser til at bankene gjorde eksakt det samme da Kid-kjeden fikk problemer for noen år siden.

- Da drev vi et par år til vi fikk skikk på økonomien, deretter overlot vi stafettpinnen videre. Det har vi også planer om med Notabene, sier informasjonsdirektøren.

Tom kasse

Selv etter at DNB kjøpte opp konkursboet sitter ikke boet igjen med særlig mye penger.

- Med 1050 ansatte er det grunn til å tro at pengene boet har vil gå til å dekke omkostninger og lønnskrav. Man må huske på at mesteparten alt var pantsatt, sier bostyrer advokat Håvard Wiker.

Hvor mye som eventuelt vil bli igjen til kreditorer er for tidlig å si, men mest sannsynlig er det snakk om småpenger.

Artikkeltags