Arnstad: – Vi har hørt på folk på Steinberg

Samferdselsbyråd Marit Arnstad (Sp) sier at de etter en helhetsvurdering likevel har valgt å la Steinberg stasjon bestå.

Samferdselsbyråd Marit Arnstad (Sp) sier at de etter en helhetsvurdering likevel har valgt å la Steinberg stasjon bestå. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi har hørt på folk, bekrefter samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) om Steinberg stasjon.

DEL

NEDRE EIKER: – Etter en helhetsvurdering vil det nå bli gitt et oppdrag til Jernbaneverket om å gjenåpne Steinberg stasjon når den er oppgradert etter sikkerhetskravene, bekrefter statsråd Marit Arnstad (Sp) til dt.no.

Sent onsdag kveld kom gladnyheten om at siste tog allikevel ikke er gått fra Steinberg stasjon. Det er Jernbaneverket som har foreslått å legge den ned etter å ha vurdert hele stasjonsstrukturen i regionen.

LES OGSÅ: – Vi er utrolig lykkelige

Oppgradering

Etter at samferdselsdepartementet nå har sett på stasjonene, har de kommet frem til at Steinberg skal få bestå. Stasjonen må bare oppfylle sikkerhetskravene først.

Det vil bety at den vil være stengt mens stasjonen oppgraderes blant annet for å håndtere nye tog, men at den altså vil åpnes igjen når det er ferdig. Når og hvor mye det vil koste, kan ikke Arnstad si. Men utgiften må Jernbaneverket ta fra eget budsjett.  

– Det er naturlig at vi endrer på noen ting etter en høringsrunde. De utslagsgivende faktorene har vært at trafikkgrunnlaget er ganske bra og den tidsbesparende effekten ikke er så stor, sier hun.

– Men vi kan ikke overprøve Jernbaneverkets krav til sikkerhet. Noe må gjøres med den, sier Arnstad.

LES OGSÅ: Gir ikke opp Steinberg stasjon

Lokal seier

Samferdselsministeren forteller at det har vært en vanskelig avveining. Man skal ha en ny grunnrutemodell som gir rom for flere avganger og som skal gi et bedre totaltilbud for togpassasjerene. I det arbeidet må noen stasjoner ofres.

 – Det snakkes i Steinberg om at dette er en seier for lokaldemokratiet, hva sier du til det?

– Vi har lyttet til de høringsuttalelsene som har kommet, og vi skal ikke legge skjul på at det er noen stortingsrepresentanter som har hatt klare synspunkt på dette, sier hun og nevner Sps og Aps representanter fra Buskerud.

– Hva med Hallenskog i Røyken?

– Jeg kan ikke si så mye om den, for hele vår rapport om stasjonstrukturen er ikke ferdig. Men situasjonen er ikke den samme på Hallenskog. De samme hensynene er ikke gjeldende der, avslutter Arnstad.

LES PÅ DT+: Ordføreren snakket rett fra levra

Artikkeltags