Ber statsråden garantere togstopp

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap) krever at Høyre og Frp rydder av veien all tvil om Steinberg stasjons fremtid.

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap) krever at Høyre og Frp rydder av veien all tvil om Steinberg stasjons fremtid. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

- Nå er det sannhetens øyeblikk for Trond Helleland og Morten Wold, sier stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap), som vil ha garanti fra samferdselsministeren på at Steinberg stasjon gjenåpner om planlagt.

DEL

NEDRE EIKER/DRAMMEN: Som omtalt har togstopp på Steinberg igjen blitt en politisk sak. Jernbaneverket har sendt saken tilbake til Samferdselsdepartementet, og det er i realiteten regjeringen som avgjør om stasjonen skal gjenåpnes i 2014, slik den rødgrønne regjeringen bestemte.

Da statsråd Marit Arnstad grep inn og reddet stasjonen høsten 2012, skjedde det etter at stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) og Torgeir Micaelsen (Ap) hadde involvert seg tungt i saken.

LES OGSÅ: - Vi har hørt på folk på Steinberg

LES OGSÅ: Arnstad lover gjenåpning i 2014

- Morten Wold (Frp) uttaler at han skal ta opp saken med partiets folk i Samferdselsdepartementet. Han skal ikke det; han skal kreve at departementet forteller Jernbaneverket hvor skapet skal stå, sier Micaelsen, og viser til at Frp gikk til valg på togstopp på Steinberg.

Utfordrer Helleland og Wold

Ap-representanten minner også om Høyres og Frps reaksjoner da han og Lundteigen fikk statsråd Arnstad til å gripe inn. Det var ingen enkel sak, ifølge Micaelsen.

-  Trond Helleland og Morten Wold applauderte, men med uttalelser som at "det skulle bare mangle" og at "det tok for lang tid". Nå er det sannhetens øyeblikk for Helleland og Wold, sier Ap-representanten, som allerede i dag vil sende spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), der han ber statsråden garantere for gjenåpning slik den rødgrønne regjeringen bestemte.

Kampklar - igjen

Hverken Per Olaf Lundteigen eller Torgeir Micaelsen er overrasket over at Jernbaneverket har kastet ballen tilbake til departementet.

- Jeg er ikke overrasket over at Jernbaneverket motarbeider gjenåpning, nei, sier Micaelsen.

Lundteigen erfarte fra jobbingen med å redde Steinberg stasjon, og senere Hallenskog, at det er en sterk allianse mellom Jernbaneverket og samferdselsdepartementet som ønsker å legge ned jernbanestasjoner. Men Lundteigen er kampklar igjen hvis det viser seg å bli nødvendig.

- Hvis Høyre og Frp tukler til dette, skal de få merke vår arbeidslyst igjen. Da bretter vi opp ermene igjen - helt klart, sier Sp-representanten.

Høyres parlamentariske leder og Buskerudrepresentant Trond Helleland har foreløpig ikke vært tilgjengelig for å kommentere denne saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken