Drømmen kom i en konteiner fra Marokko

Her får Nasim Rizvi den første esken med «Nasim's Halal Barnemat» mellom hendene. Barnematen produseres på en godkjent fabrikk i Marokko. Nasim og kompanjong Ann Beth Bergh (t.v.) har ventet i to måneder på den blå konteinerens reise fra Afrika til havna i Oslo.

Her får Nasim Rizvi den første esken med «Nasim's Halal Barnemat» mellom hendene. Barnematen produseres på en godkjent fabrikk i Marokko. Nasim og kompanjong Ann Beth Bergh (t.v.) har ventet i to måneder på den blå konteinerens reise fra Afrika til havna i Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I 15 år har hun drømt om barnemat for muslimer. Denne uken fikk Nasim endelig se maten hun har produsert.

DEL

NEDRE EIKER: Den blå konteineren står i morgenregnet på kaia i Oslo. Innenfor er fargerike paller med couscous med kylling, grønnsaker med laks, spagetti bolognese, potetpai med biffkjøtt og grønnsaker med kylling. Utenfor står en trippende, muslimsk fembarnsmor litt utenom det vanlige, med et uvanlig stort smil.– Det er den fineste konteineren jeg har sett. Jeg har bare lyst til å gå bort og gi den en kos. Åh. Dette er så stort. Dette er nesten som å få et barn. Kanskje bedre. Nei, vent, det hørtes bare rart ut, fosser det ut av Nasim Rizvi, gründeren av «Nasim's Halal Barnemat».

Fra savn til gründer

Savnet kom allerede da hun fikk den første datteren sin for 15 år siden. Mens norske venninner kunne kjøpe mat på glass, måtte Nasim lage mat med halalslaktet kjøtt selv.

Noen ganger kjøpte hun glass med most potet og gulrot, og tilsatte eget kjøtt. Mens hun sto der ved grytene, tenkte Nasim at hun sikkert ikke var alene om å savne barnemat for muslimer.

Savnet ble til en gründerdrøm

De siste fire årene har hun jobbet med det. Ettersom fem barn krever sitt, tok hun nettene til hjelp, med arbeidsøkter fram til tre om natten. Det siste året har hun jobbet fulltid med prosjektet.

Med seg i bedriften fikk hun Ann Beth Bergh, som grunnla barnematmerket «Småfolk» i 1996, og senere solgte det til Tine for et tosifret millionbeløp.

Se video fra da de fikk åpne konteineren: (artikkelen fortsetter under videoen)

 

Chili og koriander

På kjøkkenet svinger Nasim kniven. Smør, poteter, gulrøtter, kylling og chili. Ja, chili.

– Mikroskopiske mengder. Jeg er glad i å bruke både chili, basilikum og koriander. Ungene blir vant til å spise maten jeg spiser, forklarer hun.

På grensekontrollen i Oslo er Mattilsynets stikkprøver gjort. Konteinerens ferd startet ved fabrikken i Marokko, og ender snart på et lager i Bærum.
Kommende fredag er det storslått lanseringsfest på rockehotellet på Union. Uka etter finner du maten i butikkhyllene hos NorgesGruppen i Drammen og Oslo.

Coop tar de inn over nyttår, og samtaler med ICA er på gang.
Går du forbi en barnemathylle om halvannen uke og ser en stirrende, smilende fembarnsmor, er det bare Nasim.

– Jeg kommer bare til å nyte synet hver gang jeg handler. Det er så stort å ha nådd målet, stråler gründeren.

LES OGSÅ: Anmelder kjøttprodusent for svin i halalkjøtt

LES PÅ DT+: – Kjøp halal-kjøtt

Artikkeltags