NEDRE EIKER: Det betyr at de 37 andre togene som daglig kjører på banen fortsatt vil haste forbi. Gjenåpningen skjer uten at det må kostes på så mye som en eneste krone.

– Det er en mager trøst, men likevel en bekreftelse på det vi har sagt hele tiden, sier Olav Gåserød i aksjonsgruppen «Bevar Steinberg stasjon».

I går kveld troppet én direktør fra Jernbaneverket med to spesialister hakk i hæl, én statssekretær og fire stortingsrepresentanter for å møte nærmere 200 togentusiaster i et folkemøte på Gulden.

Kraftig refs

Stortinget har allerede bevilget 130 millioner kroner til å ruste opp stasjonen, men Jernbaneverket har ikke hatt den framdriften som mange har forventet.

Alle stortingsrepresentantene uttrykte sin misnøye med det manglende initiativet, og Per Olaf Lundteigen (Sp) hevet stemmen høyest.

– Av de alle offentlige virksomhetene er Jernbaneverket den verste, sa han.

LES OGSÅ: Stasjonen kan ha vært stengt helt unødvendig

Ny behandling

Jernbaneverket hevder at det ikke er bevilget nok penger til å gjennomføre den planlagte utbyggingen. De mener det mangler hele 70 millioner kroner.

– Vi vil derfor ta saken tilbake til Stortinget og be om mer penger, sa statssekretær John-Ragnar Aarset i samferdselsdepartementet, men ble møtt av en liten tilfreds mine fra Lundteigen.

– Det er ikke nødvendig. Dere kan hente inn mer penger på revidert budsjett i mai, eller i statsbudsjettet til høsten. Hvis dere ikke får ting til å skje nå så kommer jeg til å fremme en interpellasjon i Stortinget for å få fart på sakene, nærmest truet Lundteigen.

LES OGSÅ: To tog i timen er i det blå

– Bedre enn ingenting

I likhet med aksjonsgruppa setter han pris på Kristin Øhrmen Johnsens (H) visjoner om dobbeltspor og avgang hver halvtime i 2030, men tålmodigheten er i ferd med å renne ut.

– Etter bare 118 dager med makta er jeg glad for at vi har fått til fire avganger i døgnet. Det er bare en start, men det er langt bedre enn ingenting, mente Morten Wold (FrP).

LES OGSÅ: Får massiv stasjon-støtte


Andre saker på dt.no:

Solberg sikret bronsen

OL-trøbbel for sykehus og mediebedrifter

Bil sneiet borti jogger