Gruppeleder skviset ut

Turid Thomassen mener formannskapet bare gjorde sin plikt da de inndro skjenkebevillingen. Knut Gjerde fra Frp (bak) mente det burde holdt med en advarsel.

Turid Thomassen mener formannskapet bare gjorde sin plikt da de inndro skjenkebevillingen. Knut Gjerde fra Frp (bak) mente det burde holdt med en advarsel. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Gruppeleder Turid S. Thomassen er helt ute av KrF-lista i Nedre Eiker for neste års valg. Nominasjonskomité vil heller ha et av sine egne medlemmer på topp.

DEL

NEDRE EIKER : Etter seks år som gruppeleder for KrF i Nedre Eiker er Turid S. Thomassen skviset helt ut av lista for neste års valg. Nominasjonskomiteen vil i stedet sette et av nominasjonskomiteens medlemmer på førsteplassen.

Leder av nominasjonskomiteen Sven G. Sirnes forteller at de ikke ønsker Thomassen på KrFs valgliste på grunn av samarbeidsproblemer. Han vil ikke utdype hva slags problemer det er snakk om.

På førsteplass vil de istedet ha komitémedlem Elsa Thorsen Krogstad.

– Vår høyeste prioritering er å få en godt samarbeidende kommunegruppe innad i KrF og mot de samarbeidende partiene, sier han.

Styret er overrasket

Thomassen forteller at hun nærmest fikk sjokk da hun fikk høre at hun ikke engang er inne på lista for neste års valg.

– Jeg vet jeg har et godt samarbeid med de andre partiene i koalisjonen. Jeg er respektert der, og jeg er respektert av opposisjonen, sier hun. Derfor mener hun det må være interne samarbeidsproblemer Sirnes sikter til.

Hun innrømmer at de hadde litt startproblemer, blant annet da partiet skulle bestemme seg for hvilke partier de ville samarbeide med, og senere da hun fikk plassen i
formannskapet på grunn av kjønnskvotering.

Thomassen mener det er mer snakk om meningsforskjeller enn samarbeidsproblemer. Thomassen mener hun har bred støtte blant partiets medlemmer, og påpeker at ingenting er avgjort før nominasjonsmøtet i februar.

Leder av lokallaget Marit Kjøllesdal forteller at også styret i Nedre Eiker KrF er overrasket over at Thomassen ikke står på lista fra nominasjonskomiteen, noe de har gitt komiteen beskjed om.

Uproblematisk

Elsa Thorsen Krogstad mener det er uproblematisk å sitte i nominasjonskomiteen og samtidig være nominert til førsteplassen, selv om hun ser at hun har «to hatter».

Hun forklarer at nominasjonskomiteen allerede var godt i gang med prosessen da andre medlemmer i komiteen foreslo henne til førsteplassen.

– Du synes ikke du sitter i en vanskelig posisjon nå?

– Jeg er medlem av nominasjonskomiteen, og jobber videre der. Sven (Sirnes) tar alle kommentarer og spørsmål i forhold til det. Mitt anliggende utenfor nominasjonskomiteens møter er å forholde meg til at jeg står som forslag på førsteplassen, sier Krogstad.

I tillegg til Krogstad, står også nominasjonskomitémedlem Roar Bergill på lista. Han står derimot lenger ned, og det er lite sannsynlig at han kommer inn i kommunestyret.
Sirnes påpeker at listeforslaget ikke er ferdig ennå.

– Det har kommet inn noen forslag og vi kommer til å jobbe videre med den, sier han.

Listeforslaget skal være ferdig i januar, og den endelige valglista avgjøres av nominasjonsmøtet i februar.

Les flere saker fra Nedre Eiker. 
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken