Nedre Eiker: – Det er litt vemodig, men du verden som jeg gleder meg til å få nye lokaler, sier rektor Ole Kristian Olsen.

Bak ham er en gravemaskin endelig i gang med å rive Veiavangen ungdomsskole, etter at modernisering av skolen har vært diskutert i årevis.

Elev Karoline Labråten (15) kan ikke se noe vemodig i rivingen. Hun sitter ute i solen med klassekamerater og nyter synet av murstein som faller.

– Det er et godt syn. Vi har ventet på det siden broren min gikk på skolen, og det er mange år siden, sier hun.
 

Tre etasjer

Elever har i flere år klaget på dårlig luft, trang plass og slitte rom. I fjor klarte politikerne endelig å finne rom for å ta opp et lån, så utbyggingen kan starte.

I første omgang er det delen som til nå har rommet gymsal og håndverksrom som rives og bygges opp igjen i ny drakt.

Det nye bygget blir på tre etasjer, én etasje til hvert klassetrinn. Rommene skal brukes til teorifag, og elevene vil få mye større plass å boltre seg på enn tidligere. Blant annet blir det et stort fellesrom med flere grupperom i hver etasje.

LES OGSÅ: Endelig grunn til å flagge
 

Ferdig neste år

Eiendomssjef Erik Mathiassen i kommunen forteller at byggingen av den nye skolefløyen starter i midten av juni. Skolen skal stå ferdig til skolestart neste år.

Det er entreprenørfirmaet Betonmast AS som står for rivingen, mens Veidekke skal bygge.

– Veidekke er i gang allerede. Alle samarbeider godt, og alt går på skinner, forteller Mathiassen.

Elever og lærere står likevel overfor en utfordring det neste året. Selv om gymtimene er flyttet til Mjøndalshallen, og musikktimene nå foregår på Down Under, er det trangt om plassen på skolen for tiden.

– Vi får en klasse til fra høsten, og da blir det trangt i skolegården og i gangene. Men det går helt fint, forsikrer rektor Olsen.

LES OGSÅ: Ja til Veivangen-planer