Kirken åpner dørene over hele landet

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kirker over hele landet er åpnet for mennesker som søker fellesskap og trøst etter tragediene som rammet Oslo og Utøya fredag. Flere lokaler i distriktet holder også åpent.

DEL

NEDRE EIKER/MODUM: Drammens Tidende får opplyst at Mjøndalen kirke holder åpent fra klokken 12 lørdag. I tillegg har Heggen kirke og Åmot kirke åpent fra 12-18, samt Bragernes kirke.

- Jeg er tilgjengelig fra klokken 12 og noen timer framover i Åmot kirke, sier prest Runar Liodden.

Drammen Bragernes kirke forteller at også de vil holde åpent. "Kirken er åpen for ettertanke og stillhet. Det gis også mulighet for samtale", står det på nettsiden deres.

Del på Facebook

Folket Hus i Drammen er også åpent. Intiativtagerne sier at alle som ønsker å komme er velkomne.

Meningsløs vold

– Dette angår oss alle. Unge og voksne er rammet av meningsløs vold. Vi vet ennå ikke hvor mange som er drept og skadet, men vi vet at våre politiske ledere, folk som jobber for samfunnsfellesskapet vårt, og ungdom på sommerleir er angrepet på en uforståelig brutal måte, sier ledende biskop Helga Haugland Byfuglien i Den norske kirke.

– Vi ber for alle som er rammet, og for alle som nå sitter med angst og uro for hva som kan ha skjedd med deres kjære.

Vanskelig å ta innover seg

Hun sier at det rett og slett er vanskelig å ta inn over seg at glad ungdom på sommerleir blir skutt og drept.

Folk som ønsker noen å snakke med, en prest eller en annen representant for kirken, kan også ringe sin lokale prest eller diakon, eller ta kontakt med Kirkens SOS på telefon 815 33 300.

Røde Kors-hus holder åpent

Røde Kors-huset i Tollbugata 52 i Drammen holder åpnet lørdag for dem som ønsker et sted å prate eller bare være sammen med andre, opplyser rådgiver Anne Merete Jensen i Buskerud Røde Kors.

Fra Buskerud Røde Kors deltar nå mellom 30 og 40 medlemmer i søket etter flere ofre på og rundt Utøya, melder presseansvarlig på stedet Astrid Arnslett.

– Det er todelt innsats fra styrkende i Buskerud, den ene delen søker etter ofre i vann og langs strendene. Den andre delen er sammen med ungdommene og prater med dem om det som har skjedd, forteller Arnslett.

Hun melder også at øvrig Røde Kors-styrker fra Østlandet mobiliseres og sendes til Utøya.
 

Vet du om noen andre kirker som er åpne, eller andre steder som folk skal samles i helgen? Del det i kommentarfeltet under.

Artikkeltags