Nedre Eiker: Allerede førstkommende onsdag skal Kaare Fredriksen møte som en av Arbeiderpartiets representanter i formannskapsmøtet i Nedre Eiker.

Fram til desember 2008 var Fredriksen medlem i Fremskrittspartiet. Da tok partitilhørigheten slutt.

– Jeg var ikke helt fornøyd med det som foregikk lokalt i partiet, sier Fredriksen, uten å ville utdype hva han mener.

Litt dårlig samvittighet

Fra 1. januar 2009 ble Fredriksen derfor uavhengig representant i formannskapet og kommunestyret.

Til tross for at han har representert de Uavhengige, har Kaare Fredriksen vært tro mot sin borgerlige overbevisning – og stemt med Høyre, Frp, KrF og Venstre.

Nå er den tid over, og Fredriksens overgang til de røde får dramatiske konsekvenser for de blå i Nedre Eiker. Arbeiderpartiet og SV mangler nemlig én etterlengtet stemme for å få flertall. Den stemmen gir Fredriksen dem nå.

– Jeg har tenkt veldig på at det borgerlige flertallet nå faller, og jeg har litt dårlig samvittighet. Men jeg håper det går greit, sier 75-åringen.

– Hadde det ikke vært mer naturlig at du som tidligere Frp-er valgte å gå til et borgerlig parti?

– Nei, ikke for meg. Frp og Ap har mye felles. Ap er et strukturert og godt parti med en helhetlig helse- og sosialpolitikk, svarer han.

Men det var én konkret sak som fikk Fredriksen til å ta steget over i de rødes leir.

– Det var spenstig av Bent Inge Bye og Ap å snu og stemme mot at Nedre Eiker får bystatus. Det likte jeg, forklarer Fredriksen.

Hjertelig velkomst

Gruppeleder for Ap, Bent Inge Bye, ønsker Kaare Fredriksen hjertelig velkommen inn i sine rekker.

– Sammen med SV manglet vi bare én stemme for å få flertall. Det har vi nå, sier han.

Bye forteller at det var Kaare Fredriksen som tok kontakt med Nedre Eiker Arbeiderparti og ville bli medlem. Der ble han tatt godt imot.

– Jeg synes det er hyggelig med alle som vil være medlem av Arbeiderpartiet, sier Bye.

Til tross for at Fredriksens stemme nå velter et borgerlig flertall, sier Bye at de politiske frontene i Nedre Eiker ikke har vært så markante.

– Det har vært ganske jevnt. Vi har sett en del andre konstellasjoner i den senere tid, sier Aps gruppeleder, som gleder seg til å ha Fredriksen med i formannskapet.

Drammens Tidende fikk ikke tak i verken ordfører Elly Th. Thoresen (H) eller varaordfører Knut Gjerde (Frp) i går kveld.