Stopper nedlegging av Steinberg stasjon

Stortingspolitiker i finanskomiteen, Torgeir Micaelsen (Ap), har vært med på å utforme årets budsjett.

Stortingspolitiker i finanskomiteen, Torgeir Micaelsen (Ap), har vært med på å utforme årets budsjett. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Steinberg stasjon er reddet inntil videre. - Dette må vurderes på nytt, sier Torgeir Micaelsen (Ap).

DEL

I forbindelse med forslaget til neste års statsbudsjett meldte samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Ap) torsdag formiddag at togstasjonene Steinberg i Nedre Eiker samt Hallenskog og Åsåker i Røyken måtte legges ned for å få større frekvens og mer punktlighet på togene.

Del på Facebook

Nyheten har vakt så stor oppsikt og frustrasjon at finanspolitisk talsmann i Ap Torgeir Micaelsen i dag har tatt opp saken med samferdselsministeren.

- Jeg har gitt beskjed om at slik dette forslaget er kommet ut på og fremstår i dag, så mener jeg at hele prosessen må starte på nytt. Dette må vurderes på nytt, sier han til Drammens Tidende, men påpeker at dette kun gjelder Steinberg stasjon siden han oppfatter den som den mest kontroversielle.

Micaelsen var nettgjest på dt.no fredag ettermiddag. Spørsmålene og svarene kan du se her.

- Jeg forstår veldig godt reaksjonene fra lokalsamfunnet og fra pendlerne. Derfor ønsker jeg å forsøke å legge til rette for at saken kommer inn i riktig spor og at vi får en reell dialog om utfordringene, sier han.

Dette betyr imidlertid ikke at stasjonene er reddet.

SE VIDEO: - Hva vet mannen på gata om statsbudsjettet?
(artikkelen forsetter under videoen)

 

Dilemmaene som Jernbaneverket står overfor er nemlig at skal man få ned reisetiden og økt punktlighet på det nye rutesystemet på Østlandet, så må togene stoppe færre steder.

I tillegg er noen stasjoner for små til de nye togsettene som settes inn neste år.

- Poenget er at for å få til dette må vi få til en reell dialog og høre på hva folk har å si. Det er urimelig å legge ned stasjoner uten å vite hva alternativene er. Det er her prosessen må starte på nytt, sier Micaelsen.

Artikkeltags