Tar opp Steinberg stasjon med statsråden

Arkivbilde: Torgeir Micaelsen (Ap)

Arkivbilde: Torgeir Micaelsen (Ap)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap) reagerer sterkt på at Jernbaneverket ikke kan love gjenåpning av Steinberg stasjon neste år.

DEL

NEDRE EIKER: – Det er uakseptabelt hvis man ikke står ved det regjeringen har lovet, sier Torgeir Micaelsen om at Jernbaneverket ikke kan love gjenåpning av Steinberg stasjon i desember 2014.Bestillingen fra Samferdselsdepartementet til Jernbaneverket på dette prosjektet var å utrede og anbefale tiltak ved stasjonen som gjør gjenåpning mulig på dette tidspunktet.

Micaelsen vil umiddelbart ta opp saken med samferdselsminister Marit Arnstad.

– Dette må bare ordnes. Jeg har forutsatt gjenåpning neste år, og det gjør jeg fortsatt. Vi må bringe klarhet i dette, og rydde av veien tvil om tidspunktet for gjenåpning, sier Ap-representanten.

LES MER: Kan ikke love gjenåpning av Steinberg stasjon i 2014

Frp vil øve press

Også Frp reagerer på usikkerheten rundt åpningen av Steinberg stasjon.

– Vi mener denne utsettelsen er sterkt beklagelig, og kan ikke med beste vilje forstå hvorfor gjenåpning av stasjonen ikke kan skje som planlagt. Steinberg er et pressområde, og kollektivtilbudet er forsvinnende dårlig, sier stortingskandidat Morten Wold (Frp).

LES MER: Arnstad: – Vi har hørt på folk i Steinberg

Wold mener tiden togstansen i Steinberg tar, er så kort at det ikke vil ha betydning for togpendlere fra stasjoner lengre unna.

– Her handler det om å legge forholdene til rette for et lokalsamfunn som gjerne vil bruke toget, og det er uforståelig hvorfor oppgraderingen av stasjonsområdet skyves ut i tid, sier Wold.

– Vi vil ta denne saken direkte opp med samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) gjennom et skriftlig spørsmål fra Hoksrud, med sikte på å øve press for å få fremskyndet arbeidet ved stasjonen, slår han fast.

LES OGSÅ: Pendlerne i Steinberg jublet
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken