«Total makeover» for pendlerstasjon

Byggingen av to nye plattformer og andre tiltak vil legge til rette for at Steinberg stasjon kan gjenåpnes for trafikk i desember 2014.

Byggingen av to nye plattformer og andre tiltak vil legge til rette for at Steinberg stasjon kan gjenåpnes for trafikk i desember 2014. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Steinberg stasjon er en av statsbudsjettets vinnere.

DEL

NEDRE EIKER: 130 millioner kroner er foreslått satt av til prosjektet «Steinberg stasjon, plattformer».

To nye plattformer

Steinberg stasjon ble stengt i forbindelse med innføringen av ny grunnrute i 2012. Prosjektet skal etter planen gjennomføres i 2014.

Byggingen av to nye plattformer og andre tiltak vil legge til rette for at stasjonen kan gjenåpnes for trafikk i desember 2014.

Bedre togtilbud

I 2014 er det satt av i alt 318 millioner kroner til tiltak i Buskerud for å kunne gjennomføre et bedre togtilbud i østlandsområdet fra desember 2014.

Midlene går til tiltak på Sundland og Holmen i Drammen og til tiltak for å kunne ta i bruk Steinberg stasjon i forbindelse med ruteendringen.

Satser på Sundland

48 millioner kroner er avsatt til sikkerhetstiltak ved Sundland skifteområde i Drammen.

Prosjektet har sammenheng med innføring av bedre togtilbud i østlandsområdet fra desember 2014 og omfatter blant annet ombygging av dagens sikringsanlegg og flere signaltekniske oppgraderinger som til sammen bedrer sikkerheten og driftssituasjonen.

Bygger om Holmen

140 millioner kroner er foreslått til å videreføre arbeidet med å øke kapasiteten for godstrafikken til og fra Holmen i Drammen.

Prosjektet omfatter særlig ombygging ved Holmen, slik at godstogene til og fra Holmen bruker kortere tid ut og inn fra hovedspor.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken