— En hektisk natt

Det er meldt om store oversvømmelser flere steder. Vannet flommet ned i kjellere og flere måtte evakueres.

Det er meldt om store oversvømmelser flere steder. Vannet flommet ned i kjellere og flere måtte evakueres. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Brannvesenet måtte prioritere knallhardt i natt. Med 32 mannskaper i full sving fra seks ulike brannstasjoner gjennomførte de hele 98 oppdrag fram mot morgentimene.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

NEDRE BUSKERUD- Det har vært en hektisk natt. De første meldingene fra vårt distrikt kom inn klokken 21.30. Etter hvert som det ble flere og flere bygde vi opp aksjonen.Fra rundt midnatt hadde vi fullt trøkk, sier avdelingsleder for beredskap Trond Bekken i Drammensregionens brannvesen.
Han sier de hadde 32 mannskaper fra seks ulike brannstasjoner operativt i felten gjennom natten.

LES OGSÅ: Stengte veier og innstilt togtrafikk

- I starten måtte vi prioritere knallhardt, og det viktigste var liv og helse. Vi brukte ressursene på folk som måtte evakueres. I tillegg prioriterte vi viktige institusjoner som skoler og annet som for eksempel transformatorer som holder infrastrukturen oppe og går, sier Bekken.

LES OGSÅ: Politiet prøver å få oversikt

Evakuerte 14 familier

Han sier at før klokken slo seks i dag tidlig hadde brannvesenet i alt gjennomført 98 oppdrag på grunn av ekstremværet, men det er inkludert Kongsberg og noen andre områder utenfor drammensregionen.

LES OGSÅ: Barnehage druknet i gjørme

- Hovedtyngden av arbeidet har likevel vært her, og vi evakuerte blant annet 14 familier i Nedre Eiker. Vi måtte hjelpe alt fra gravide til folk som rett og slett ikke følte det var trygt å være hjemme, sier avdelingslederen.

Han sier at hjelpemannskapene måtte jobbe under vanskelige forhold.

- Det har vært en spesiell natt, for det kom litt uventet at uværet skulle komme så voldsomt. Været gjorde at det var vanskelig å komme fram på flere av veiene. Vi hadde blant annet en hendelse i Skotselv, hvor to brannbiler ble låst fast på ett sted fordi veiene var borte, sier han.

LES OGSÅ: Slik har uværet rammet

Godt samarbeid

Bekken sier de i løpet av natten har hatt et spesielt bra samarbeid med Nedre Eiker kommune.

- Krisetjenesten kom veldig fort på banen. Ordføreren og teknisk etat var også til svært god hjelp. I tillegg har sivilforsvaret bistått med 16 mannskaper, og de har vært til uvurderlig hjelp.

Nå har arbeidsmengden roet seg for brannvesenet.

- Etter klokken seks i dag tidlig kunne vi sette i gang med de andre 79 oppdragene som måtte nedprioriteres i løpet av natten. Nå skal vi dra ut og ta skadene nærmere i øyesyn. Vi venter også på at naturen ordner en del på egenhånd, og så vurderer vi hva som skal gjøres videre, sier han.

SE BILDER: Lesernes flombilder

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 2

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 3

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 4

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 5

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 6

SE BILDER: Lesernes flombilder DEL 7

SE VIDEO:

LES FLERE LOKALE NYHETER
 

Artikkeltags