Uenige om døgnåpne barnehager

Anders Werp (til høyre) og Torgeir Micaelsen er uenige om døgnåpne barnehager.

Anders Werp (til høyre) og Torgeir Micaelsen er uenige om døgnåpne barnehager. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ap vil ha døgnåpne barnehager. -Ja, takk, sier småbarnsfar Torgeir Micaelsen (Ap). -Nei, takk, sier Anders Werp (H).

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

EIKER: Ap i Nedre Eiker vil hjelpe småbarnsforeldre som jobber skift, og foreslår at alle kommuner skal ha minst en døgnåpen barnehage. 

- Det er ikke alle som har et stort nettverk og enkelt kan skaffe pass til barna om natta, sier Ap-politiker Monica Myrvold Berg fra Nedre Eiker.

Leserne sier nei

Når klokken nærmer seg 22.00 onsdag kveld har leserne nokså tydelig sagt hva de mener. Det går fortsatt an å stemme, det gjør du i skjemaet til høyre for denne artikkelen.

66 prosent sier som Werp: Nei, takk til døgnåpne barnehager.

30 prosent har stilt seg positive til Arbeiderpartiets ønske, mens resten ikke har gjort seg opp en mening og stemt «vet ikke».

HVA ER DINE ARGUMENTER FOR ELLER IMOT NATTÅPNE BARNEHAGER? FORTELL I KOMMENTARFELTET!

– Ja takk

Torgeir Micaelsen er småbarnsfar og stortingsrepresentant for Ap. Han støtter forslaget fra Ap i bygda hvor han selv vokste opp. 

– Jeg synes det er en spennende tanke. Det er å ta familier som ikke har vanlig A4-jobb, turnus eller skift i industrien på alvor, og det er et politisk svar på en hverdagsutfordring som ganske mange foreldre kjenner seg igjen i dag. Mange voksne jobber i butikk og kjøpesenter, om ikke på natta, så langt ut på kvelden, sier Micaelsen.

Selv om han er positiv til forslaget kan Micaelsen ikke love penger til døgnåpne barnehager.

– I dag så er støtten til drift av barnehage, en del av rammeoverføring, ikke egen pott. Det er opp til kommunen å disponere det. Men det er jo snakk om veldig mange millioner i året vi bruker på barnehager, så det er litt kreativt. Det er mulig å se på det, men kan ikke love øremerkede tilskudd fra staten, sier Micaelsen som er leder av finanskomiteen på Stortinget.

LES OGSÅ: Mannemangel i barnehager

LES OGSÅ: Ap-kommune kan få kontantstøtte for toåringer

– Nei takk

Anders Werp som sitter på Stortinget for Høyre er også småbarnsfar. For et par uker siden fikk han sønn nummer to. Han liker ikke forslaget om døgnåpne barnehager.

– Hva skal man med det? Det kan være mange praktiske grunner til det som det ikke er vanskelig å forstå. Blir veldig raskt en prinsipiell tilnærming av samfunnets overtakelse av familiens ansvar, sier Werp.

Han synes døgnåpne barnehager høres ut som en merkelig konstruksjon og mener det får preg av oppbevaring.

– Jeg ser at det kan i noen tilfelle være et ønske fra dem som er i arbeids- og familiesituasjon, og at det vil kunne fungere, men synes likevel ikke det er tungtveiende nok til at man fra samfunnets side skal til de grader overta familiens pass for et barn. Det er barnas hensyn som er mitt utgangspunkt her. Leik og samvær med familien er den største grunnen til at jeg er negativ til en slik tilnærming, sier Werp.

LES OGSÅ: Drammen vil bli best på barnehager

HVA ER DINE ARGUMENTER FOR ELLER IMOT NATTÅPNE BARNEHAGER? FORTELL I KOMMENTARFELTET!
 

Artikkeltags