SANDE/MJØNDALEN: Klokka er bare 21.00, og Plumbo er ikke forventet på scenen før om to-tre timer. Men inne på konsertområdet er det allerede stor stemning.

– Plumbo er verdt å vente på!, slår Rino Sollie fast, mens Eiker-bandet Dirty Deeds varmer opp publikummet fra scenen.

– Plumbo er verdt å vente på!

Utsolgt

En jevn strøm med mennesker fant veien ned til Klevjerhagen i Sande i går kveld. 1.300 forhåndssolgte billetter, og 200 billetter som ble røsket vekk i døra i går kveld, sier sitt: Når Plumbo spiller hjemme i Sande, spiller de for fulle hus.

Vinni

Også i Nedre Eiker var det duket for fest i går kveld. Som en del av programmet til Kulturhælja, var det Norges nye yndling Vinni som var trekkplasteret til konserten på plassen foran Mjøndalen Gjæstgiveri.

Og flere lot seg friste av «Hver gang vi møtes» -kjendisen. Allerede tidlig fredag kveld hadde ungdom, og da spesielt jenter, møtt opp for å sikre seg en plass langt fram mot scenen.

Der kunne de i mellomtiden nyte oppvarmingsmusikk fra lokale band som Emotion og Earplay.

SE FLERE BILDER HER

Alt er bra

Men det var altså Sande som trakk det lengste folkefest-strået fredag kveld. Moren til Rino Sollie, Laila Stenberg, tror grunnen er såre enkel:

– Plumbo har jo fått en kjempeopptur etter mokkamann-fadesen. Det er jo klart at vi må støtte opp om de lokale gutta våre!

LES OGSÅ: Sandes store sønner

Med Dirty Deeds i bakgrunnen, forbereder hun, Rino og venninnen Silje Breivik seg på at Plumbo skal komme seg på scenen. Noen ønskelåt før konserten, har de imidlertid ikke.

– Alt av Plumbo er bra!, sier Silje.