Nok en pris til Drammen

Artikkelen er over 10 år gammel

Den nye Bruparken i Drammen er kåret til det beste uterommet her i landet.

DEL

23.oktober vant Drammen prisen for beste byfornyelse i Europa. I dag mottok byen nok en hederspris.

Den nye bruparken i Drammen ble i dag kåret til "Landets beste uterom".

Prisen ble delt ut klokken 11.00 på Norges Varemesse på Lillestrøm, og ordfører Tore Opdal Hansen var tilstede for å motta prisen.

Det er Kommunenes Sentralforbund og Norsk Kommunalteknisk Forening / Forum for fysisk planlegging og Forum for veg og samferdsel som fredag kårer vinneren i konkurransen "Norges beste uterom" i forbindelse med arrangementet Miljø & Teknikk / Kommunalteknikk 2008 på Norges varemesse på Lillestrøm.

Prisen deles ut hvert 3. år. Drammen kommune vant prisen i 2005 for Bragernes Torg.

SE BILDER OG LES ALT FRA ÅPNINGEN AV BRUPARKEN HER.

Prisen for Norges beste uterom kan tildeles alle uterom, små eller store, som er bygget av kommunene i løpet av de siste fem årene. I invitasjonen til å delta i konkurransen fremheves den betydning gode uterom har for innbyggernes opplevelse av trygghet og trivsel:

"Økt kvalitet på uterommet gir økt bruk og er avgjørende for å få funksjonelle uterom som fungerer som lokale møteplasser. Gode uterom inviterer ikke til forsøpling eller hærverl, tvert i mot til identitetsbygging og samhold."

Bygget av Statens Vegvesen
Bruparken under motorveibrua ble bygget av Statens Vegvesen og overdratt til Drammen kommune da den sto ferdig. Prosjektleder Bjørn Kleppestø fra Statens Vegvesen var til stede på Norges Varemesse da ordføreren mottok prisen på vegne av Drammen kommune. Det skriver Drammen kommune på sine nettsider.

Artikkeltags