Nøtterøy kommune kritiserer Netflix for 22. juli-innspilling

IKKE UTØYA: Mandag morgen startet innspillingen av den amerikanske storsatsingen «Norway», en film om Utøya, basert på Åsne Seierstads bok «En av oss». Utøya-filmen spilles inn på Håøya ved Tenvik.

IKKE UTØYA: Mandag morgen startet innspillingen av den amerikanske storsatsingen «Norway», en film om Utøya, basert på Åsne Seierstads bok «En av oss». Utøya-filmen spilles inn på Håøya ved Tenvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nøtterøy kommune reagerer på at de ikke ble varslet om Netflix' 22. juli-innspilling tidligere. Flere i skjærgården rundt Håøya mistet barna sine på Utøya.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Hadde ikke Forsvaret godkjent dette fra før, og hadde jeg fått henvendelsen tidligere, hadde jeg nok bedt dem om å ta filminnspillingen i den svenske skjærgården, eller et annet sted, sier rådmann Toril Eeg i Nøtterøy kommune til Dagbladet.

Innspillingen foregår i Oslo og Vestfold seks uker fremover. Første innspillingssted av serien med arbeidstittel «Norway» er Håøya i Nøtterøy kommune. Forsvaret eier og disponerer eiendommene på øya.

Eeg fikk først beskjed om innspillingen 25. oktober da hun fikk en e-post fra produksjonsselskapet. E-posten inneholdt blant annet informasjon om hvor de skal filme.

LES OGSÅ: Terje mistet datteren Maria på Utøya: Nå spilles Utøya-filmen inn på familiens ferieøy

I tillegg skrev de at de skal være diskret, at de er klar over prosjektets sensitivitet og at de har tett kontakt med støttegruppen.

Rådmannen sier selskapet også lovte å sørge for informasjon til dem i området som trenger det.

– Jeg ble litt tatt på sengen, men så meg nødt til å godkjenne. De fikk klarsignal søndag kveld, sier hun.

LES OGSÅ: Elisabeth (16) ble drept på Utøya: Ny bok fra Tønsberg-forfatter forteller om familiens kamp for et meningsfylt liv

Artikkeltags