11-12-åringer omsetter nudler i reneste mafiastil på Bragernes skole i Drammen. Og det er tydeligvis kamp om nudelmarkedet.

God fortjeneste

Noen av barna har nemlig fått ideen om å kjøpe inn store partier med nudler – og videreselge dem i skolegården med fortjeneste.

En pakke koster to-tre kroner i butikken, mens barna etter det Drammens Tidende erfarer har krevd fem kroner på skolen.

Nudelsalget har foregått fra stresskofferter fylt til randen med fristende nudelpakker i all verdens smaksvarianter. Godsakene har blitt spist tørre ute i skolegården på barneskolen.

– Vi har beslaglagt flere stresskofferter stappfulle av nudelpakker. Vi måtte jo le første gangen, men nå er det ikke morsomt lenger. Det har blitt et problem, sier rektor Elen Sørensen til Drammens Tidende.

Krever nudelavgift

– Det er for eksempel noen elever som mener å ha eneretten på nudelsalget. De har krevd avgift fra andre elever som har forsøkt å selge. Vi har hørt at det skal ha blitt lagt fram krav på 20 kroner for å få lov til å selge nudler, fortsetter rektor Sørensen.

Drammens Tidende har også hørt historier om at det skal ha oppstått slåsskamper i krangelen om nudelmarkedet.

Men nå har Sørensen fått nok. Hun vil ikke ha nudelsalg på sin skole, og har sendt ut et brev til alle foreldre og foresatte på skolen. Her ber rektoren foreldre snakke med barna om salget.

Kjøpepress

– Det oppstår konflikter, kjøpepress og det blir mye søppel ute i skolegården. Og nudler er jo ikke akkurat sunn skolemat heller. Så dette vil vi ikke ha noe mer av, sier hun, men klarer ikke helt å la være å dra på smilebåndet.

– Det er ikke tvil om at Drammen kommer til å få mange dyktige gründere og forretningsfolk i fremtiden. Men de får nok lære seg å regne og skrive først.

Tøffere tider

Så langt har nudelpusherne som har fått beslaglagt sine kofferter og varelager fått hente varene etter skoleslutt, men nå varsler rektor tøffere tider.

– Hvis vi nå beslaglegger mer, kommer vi til å ringe foreldrene – så må de komme og hente nudlene, sier hun – som får støtte fra FAU-leder Heidi Låker.

– Jeg har jo hørt om dette nudelsalget, så jeg er glad for at rektor nå stopper det. Skolen skal ikke være et sted for å selge varer og tjene penger – selv om det er de små selv som gjør det.