Ny administrerende direktør

Dette er den nye administrerende direktøren i Edda Media Buskerud AS.

Dette er den nye administrerende direktøren i Edda Media Buskerud AS.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Drammenser Mette Throndsen (34) er i dag ansatt som administrerende direktør i Edda Media Buskerud AS og Drammens Tidende.

DEL

Throndsen skal være den yngste direktøren ansatt i en avis.

Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Norges nest største medierådgivningsselskap, MediaCom AS. Hun har tidligere arbeidet i TV3 som blant annet assisterende direktør og kanalsjef i Viasat plus.

- Mette Throndsen har en variert bakgrunn og solid ledererfaring. Edda Media Buskerud har i henne fått en offensiv og tydelig leder med godt strategisk blikk. Hun vil bidra til å utvikle og styrke mediehusets konkurransekraft, sier styreleder Karl Gunnar Opdal i en kommentar til ansettelsen.

Spennende medieselskap

Edda Media Buskerud utgir dagsavisene Drammens Tidende og Laagendalsposten, fådagersavisene Lierposten, Eiker Avis, Røyken og Hurum Avis, Sande Avis og Svelvikposten, og driver Kanal1 Drammen, Tv Drammen og åtte lokale nettsteder. Edda Media Buskerud har 195 ansatte og omsatte for 362 millioner i 2006.

Throndsen vil tiltre sin nye stilling etter nærmere avtale. Hun overtar etter Svein Aas som har vært konstituert i stillingen siden juni måned.

- Edda Media Buskerud er et av de mest spennende medieselskapene i Norge. Med virksomhet i innenfor både avis, nett, radio og TV har selskapet har stort potensiale. Jeg gleder meg til å videreutvikle selskapet sammen med mange dyktige, motiverte og kompetente medarbeidere, sier Mette Throndsen.

Engasjert lederperson

Throndsen ser på seg selv som en engasjert leder. Hun tror den største utfordringen for henne blir å lede en bedrift hun ikke kjenner.

- Jeg har jo hatt lederstillinger før, men da har jeg kommet fra andre stllinger i bedriften, sier den nyansatte direktøren til dt.no.

Gjerne vil hun levere til forventninger allerede fra dag én, men innser selv at det kan bli vanskelig.

- Jeg er en veldig ambisiøs person, så jeg vil jo gjerne levere til forventnigene fra første dag, men jeg er veldig ydmyk til det som allerede ligger i bedriften og hvordan den fungerer, sier Throndsen.

At hun er den yngste direktøren i en stor avis, det har hun ikke tenkt på.

- Jeg er veldig glad for at avisen har en sterk redaktør. Også har jeg en erfaring og bakgrunn som kan komme alle til gode, avslutter Throndsen, og legger til at hun gleder seg til å ta fatt på de nye arbeidsoppgavene som venter.

Artikkeltags